Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη το έργο της επέκτασης και αξιοποίησης της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικού Σχολείου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη το έργο της επέκτασης και αξιοποίησης της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικού Σχολείου με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, κερκίδα κλπ.

“Η επέκταση της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικού Σχολείου διαμορφώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ, σκάμμα άλματος μήκους, κερκίδα, φωτιστικά κλπ, αποτελεί πρότυπο σχολικής αυλής για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παίζουν με ασφάλεια στον όμορφο αυτό χώρο, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους σε αθλητικές δραστηριότητες”.

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του έργου της επέκτασης και αξιοποίησης της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικού Σχολείου την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων Ηλία Γκότση, του Αντιδήμαρχου Παιδείας κ. Δημητρίου Μερετούδη του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου, του Διευθυντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Δημητρίου Σιαμάγκα, των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου.

Οι εργασίες της επέκτασης της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικού Σχολείου είναι προϋπολογισμού 160.000 ευρώ και τα χρήματα προέρχονται από την εισφορά σε χρήμα λόγω επέκτασης Σχεδίου Πόλεως και από τη ΣΑΤΑ. Υπενθύμισε ο Δήμαρχος Σερρών, ότι η δημοτική αρχή αξιοποιεί κάθε πηγή χρηματοδότησης για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, εντάσσοντας τα σχολικά κτίρια σε διάφορα προγράμματα όπως πχ. σε προγράμματα για την ενεργειακά αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων κλπ.. Στο πλαίσιο αυτό ήδη υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά σχολειά 5ο  και 20ο  και έπονται το Λύκειο Προβατά και τα Δημοτικά Σχολεία 12ο  και 9ο. Ο Δήμος Σερρών μάλιστα  για τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 5ο Δημοτικό Σχολείο βραβεύτηκε το 2017 με το Β’ βραβείο στο θεσμό “ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ” –  Best City Awards.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης είπε ότι οι εργασίες που έγιναν για την επέκταση και αξιοποίηση της σχολικής αυλής του 18ου Δημοτικοί Σχολείου είναι οι εξής:

Kκατασκευάστηκαν  γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϋ, σκάμμα άλματος μήκους, κερκίδα διαστάσεων 16,00Χ0,80μ, δύο νέα υπαίθρια καθιστικά και περιμετρικά νέα περίφραξη ιδίου τύπου με την υπάρχουσα συνολικού μήκους 120 μέτρων.

Το βασικό υλικό επίστρωσης στον αύλειου χώρο του σχολείου είναι οι έγχρωμοι κυβόλιθοι από τσιμέντο (κίτρινο-κόκκινο) δημιουργώντας διάφορα σχήματα.

Τοποθετήθηκαν δύο στύλοι με φωτιστικά για τονισμό και ανάδειξη των διαφόρων στοιχείων.

Δημιουργούνται χώροι πρασίνου με εντονότερα τμήματα στα νότια, ανατολικά και δυτικά όπου το πράσινο λειτουργεί σαν φράγμα δροσιάς κατά τους θερινούς μήνες.

Θα τοποθετηθούν επίσης 30 νέα δέντρα και 100 περίπου καλλωπιστικοί θάμνοι σε όλα τα νέα παρτέρια που έχουν κατασκευαστεί περιμετρικά της αυλής.