Οι παίκτες-κλειδιά του Classico της Θεσσαλονίκης

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ, θα έχει αρκετές αλλαγές, δεδομένου του βεβαρημένου προγράμματός του, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να παίρνει την απόφαση να δώσει… ανάσες στους ………, καθώς ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Πάκο Ερέρα από την πλευρά του επέλεξε να έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές… πρώτης γραμμής που διαθέτει.

H… εγγύηση της άμυνας του ΠΑΟΚ

Παίκτης βαρόμετρο για την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, που αποτελεί μια από τις σταθερές του Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Ισπανό αμυντικό να μετράει ήδη δέκα συμμετοχές την φετινή σεζόν, αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ως αριστερό μπακ, δείχνοντας ότι αποτελεί ένα… πολυεργαλείο στα χέρια του 49χρονου τεχνικού.

Ο Κρέσπο στα 952 λεπτά που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, μετράει 13 κλεψίματα, 17 επεμβάσεις σε επιθέσεις αντιπάλων, ενώ δεν έχει δεχθεί ακόμη κάποια κάρτα, κάνοντας την δουλειά του… καθαρά, κάτι που μαρτυρούν και τα μόλις τρία φάουλ που έχει υποπέσει στην μέχρι τώρα παρουσία του την φετινή σεζόν.

Το… βαρόμετρο Πέλκας

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρώτη του… γεύση από ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη σε επαγγελματικό επίπεδο, αφού έχει αντιμετωπίσει τους «κίτρινους» αρκετές φορές, αλλά σε επίπεδο τμημάτων υποδομής, με τον Πέλκα να αποτελεί το… βαρόμετρο της μεσοεπιθετικής γραμμής του Δικεφάλου, όσον αφορά την οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο Πέλκας έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα σε εννιά αναμετρήσεις την φετινή σεζόν, μετρώντας ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ στην… στατιστική του έχει καταγράψει 22 εύστοχες μεταβιβάσεις, αλλά και 35 εύστοχα γεμίσματα, δεδομένου ότι κινείται σε όλους τους χώρους της μεσοεπιθετικής γραμμής, προκαλώντας ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων.

Η… ευκαιρία του Καρέλη

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα ξεκουράσει τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο ντέρμπι με τον Άρη, δεδομένου ότι ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό και θα δώσει την ευκαιρία στον Νίκο Καρέλη, να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την φανέλα του Δικεφάλου στο γήπεδο της Τούμπας και να καταγράψει την δεύτερη συμμετοχή του μετά την αναμέτρηση στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο Έλληνας επιθετικός, θα έχει την ευκαιρία να δείξει την ετοιμότητά του, αλλά και να βρει ακόμη περισσότερο τα πατήματά του, για να δείξει στον 49χρονο τεχνικό ότι μπορεί να τον υπολογίζει για τη δύσκολη συνέχεια του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Στην αντίπερα όχθη και τον φιλοξενούμενο Άρη, αν και ο Πάκο Ερέρα έχει δημιουργήσει μία νέα ομάδα με την επιστροφή των «κιτρίνων» στη μεγάλη κατηγορία ήδη από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αρχίζει και ξεκαθαρίζει το… τοπίο σχετικά με το ποιοι είναι οι παίκτες βαρόμετρα των «κιτρινόμαυρων».

Ο… έμπειρος αμυντικός

Το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα ο Μερτζίμ Μαβράι στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο διεθνής Αλβανός κεντρικός αμυντικός, είναι το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό… μπαμ του Θόδωρου Καρυπίδη και παρά το γεγονός πως δεν τον έχουμε δει ακόμη σε αγωνιστική δράση με τον Άρη, η πολυετής εμπειρία του στα γήπεδα της Bundesliga μιλά από μόνη της!

Το… σκυλί της μεσαίας γραμμής

Ένας παίκτης που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και την σημασία ενός ΠΑΟΚ – Άρης, ο λόγος για τον… διακαή πόθο του μεγαλομετόχου των «κιτρίνων», Μανώλης Σιώπης.

Ο 24χρονος αμυντικός χαφ δεν έχει πάρει ακόμη μεγάλο χρόνο συμμετοχής, καθώς και αυτός ήταν από τις τελευταίες προσθήκες του Άρη.

Παρόλα αυτά η ποιότητά του και η… επιμονή του που τον οδηγούν στο να δίνει το παρών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου αποτελεί βαρόμετρο για το σύνολο του Πάκο Ερέρα.

Η… λάτιν ποιότητα!

Ο Άρης με την επάνοδο του στη Super League, κινήθηκε στην… δοκιμασμένη λύση που δεν είναι άλλη από το χτίσιμο μίας λάτιν ομάδας!

Ένας εκ των λατίνων ποδοσφαιριστών που φορά φέτος τη φανέλα των «κιτρίνων» είναι ο Μπρούνο Γκάμα.

Ο 31χρονος Πορτογάλος εξτρέμ που την περσινή σεζόν είδε την καριέρα του να παίρνει την… κατιούσα αγωνιζόμενος στην Αλκορκόν, αποφάσισε να αφήσει την Ιβηρική χερσόνησο και να αποδεχτεί την πρόκληση του Άρη.

Ο Γκάμα είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο… βαριά ονόματα του φετινού ρόστερ των «κιτρίνων», καθώς το βιογραφικό του ακόμη και με μία γρήγορη ματιά σε κάνει να… κοκκινίζεις!

Ο Πορτογάλος εξτρέμ, έχει αγωνιστεί και στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια του Άρη στην Super League στο βασικό σχήμα του Πάκο Ερέρα, ενώ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου ο Άρης φιλοξενήθηκε στη Λαμία πέτυχε ένα γκολ… ζωγραφιά!