Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών και φέτος … στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο2, 3 και 4Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης,  Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή της China Guangzhou Philharmonic Choir την Παρασκευή (2/11) καθώς και το Σάββατο (3/11) απόγευμα στις 17.00.

Η China Guangzhou Philharmonic Choir είναι η πρώτη οικογενειακή Χορωδία (γονέα-παιδί) στην Κίνα. Φέρνει κανονικές οικογένειες στην επαγγελματική σκηνή, ώστε να νιώσουμε τη δύναμη της μουσικής και της Χορωδίας! Η αρμονία της Χορωδίας δεν συμβαίνει μόνο στα τραγούδια μας, αλλά και στις οικογενειακές σχέσεις. Γονέας-παιδί χορωδιακή φωνή, γυναικεία χορωδιακή φωνή, παιδική χορωδιακή φωνή, έχουν επιτύχει πολύ μεγάλη τιμή, Διεθνή Silver Metals, Joint International Choral Festival, China International Children’s Voice Festival, China Beijing Grand National Theater National Chorus Competition.

Επιπλέον, το Σάββατο (3/11) έχει την τιμή να φιλοξενεί το μουσικό σύνολο “JazzOctet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ. Θα παρουσιάσει την θεματική συναυλία “BlueMood”, όταν το χρώμα ξεπερνάει την οπτική και μετατρέπεται σε συναισθηματική διάθεση. Συνθέσεις με κοινό γνώρισμα την “blue” φόρμα, που συνδέει τα αφροαμερικάνικα μουσικά στοιχεία με την σύγχρονη jazz, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας της. Στην συναυλία θα παρουσιαστούν και αποσπάσματα από τα δύο προηγούμενα project του συνόλου, “TributetoDukeEllington” και “Cubato the World”.

Παράλληλη δράση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβικά εμβατήρια («μάρτσιες» Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή, και η ηθοποιός Χριστίνα Τσιώτσου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Τουρισμού-ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παραστάσεις

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 17.00

Κυριακή πρωί στις 11.00

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος έχει κύριο στόχο τη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής μέσω συναυλιών, φεστιβάλ, μουσικών σεμιναρίων χορωδιακής και ορχηστρικής μουσικής. Ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα καθηγητών μουσικής και πλέον αριθμεί 400 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους.