Συνελήφθησαν τέσσερις “ποντικίνες” στις Σέρρες

Συνελήφθησαν προχθές (11 Οκτωβρίου 2018) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 4 ημεδαπές γυναίκες που διέπρατταν κλοπές από οικίες στις Σέρρες.

Πρόκειται για μία 35χρονη, μία 21χρονη και δύο ανήλικες ηλικίας 16 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, δρούσαν από κοινού τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη των Σερρών, όπου με το πρόσχημα της επαιτείας ή πώλησης θρησκευτικών αντικειμένων, εντόπιζαν οικίες τις οποίες παραβίαζαν είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία, με σκοπό την διάπραξη κλοπών.

Συνολικά διαπιστώθηκε ότι διέπραξαν 13 κλοπές από οικίες στην πόλη των Σερρών, από τις οποίες οι 3 απόπειρες κλοπών και μία κλοπή από κατάστημα με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά τις 12.000 ευρώ.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 35 ετών, για παραμέληση εποπτείας των παραπάνω ανηλίκων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.