Ο Δήμος Σερρών στη 5η Athens International Tourism 2018

Με επιτυχία έκλεισε κι εφέτος η 5η Athens International Tourism Expo που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo Αθηνών, το τριήμερο 7-8 και 9 Δεκεμβρίου.

Οι Σέρρες έδωσαν το «παρών», ενώ ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τουρισμού κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με φορείς και παράγοντες του τουρισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Γρηγοριάδης επιχείρησε την παρουσίαση κι ανάδειξη του σερραϊκού τουριστικού προϊόντος σε τουριστικούς πράκτορες, tour operators και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Σερρών, προκειμένου να επιτευχθεί η περαιτέρω τουριστική προβολή του τόπου.

Η σερραϊκή παρουσία και το ειδικό προωθητικό υλικό (στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον εκπροσώπων ταξιδιωτικών γραφείων, οι οποίοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι Σέρρες μπορούν ν’ αναδειχθούν αξιόλογο τουριστικό προορισμό.

Να σημειωθεί ότι η 5η Athens International Tourism Expo (πρώην Greek Tourism Expo) έχει εδραιωθεί πλέον στην ελληνική τουριστική αγορά, αλλά έχει γίνει ευρύτερα γνωστή και στη διεθνή, καθώς μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί την έκθεση διάφορες τουριστικές εταιρίες από το εξωτερικό.

Αυτό αποδεικνύει, φυσικά, πόσο ελκυστικός προορισμός είναι η Ελλάδα αλλά επίσης και ότι η έκθεση έχει γίνει πλέον γνωστή και στις ξένες αγορές.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η έκθεση στοχεύει, τα επόμενα χρόνια, να παρουσιάζει το καλύτερο πρόσωπο της Ελλάδας στον διεθνή τουρισμό, αλλά και να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.