Ολοκληρώθηκε το τριήμερο φεστιβάλ μουσικής του κόσμου “WorldMusicFestival” του Δήμου Σερρών 

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο φεστιβάλ μουσικής του κόσμου “WorldMusicFestival” του Δήμου Σερρών που περιελάμβανε μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Μουσικές κουλτούρες πλημμύρισαν το εμπορικό κέντρο της πόλης ενισχύοντας το εορταστικό κλίμα, ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντας τον κόσμο, στέλνοντας μηνύματα αγάπης και συμφιλίωσης

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στις 8.00μ.μ., ο Δήμαρχος Σερρών, κ. Πέτρος Αγγελίδης, κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ, λέγοντας ότι ο θεσμός “ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” έχει ενταχθεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών δίνοντας τη δυνατότητα στους Σερραίους να απολαύσουν μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους, δημιουργώντας γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στις κοινωνίες.

Το ίδιο βράδυ οι Tangology με τη μουσική τους ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους από την Πλατεία Κρονίου στην μακρινή Αργεντινή.

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 η ALEXIA CHRYSOMALLI με την έντεχνη και σύγχρονη παραδοσιακή μουσική της μάγεψε το κοινό στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 το συγκρότημα του Μουσικού Σχολείου Σερρών SETTΕGRECI με μουσικές της Κάτω Ιταλίας άνοιξε την συναυλία της ημέρας και η εκπληκτική AFRODYSSEY ORCHESTRA ενθουσίασε το κοινό παρουσιάζοντας ένα μουσικό ρεπερτόριο επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk και την ελληνική μουσική παράδοση.