Καιρός: Πόσο θα μας επηρεάσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται

Πρωινές και μεσημεριανές ώρες

Νεφελώδης καιρός σε ένα σημαντικό τμήμα της χώρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, και τους κεντρικού, βόρειου κι ανατολικού Αιγαίου με σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχοπτώσεις και μπόρες θα εκδηλώνονται σε:

–> κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο (Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Αργολίδα με τον κύριο όγκο των φαινομένων να σημειώνονται ανατολικά του Ταϋγετου, του Πάρνωνα και του Μαίναλου) – προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά παράκτια τμήματα

–> δυτική ορεινή Θεσσαλία και κεντρική Στερεά (τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη αυτών των περιοχών)

Απογευματινές και βραδυνές ώρες

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από τη  νότια Ελλάδα. Οι πιο ισχυρές καταιγίδες που ενδέχεται να δημιουργήσουν και σημαντικά προβλήματα θα σημειωθούν σε:

–>  κεντρική και νότια Πελοπόννησο (στο επίκεντρο κεντροανατολική Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία) – τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα συνοδεύονται από πολύ μεγάλες ποσότητες βροχής, χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Επίσης ισχυρά φαινόμενα, αλλά με μικρότερη χρονική διάρκεια, θα σημειωθούν σε:

–> υπόλοιπη Πελοπόννησο (με έμφαση στο κεντρικό ορεινό και ημιορεινό κομμάτι)

–> κεντροανατολική Στερεά με έμφαση τη νότια Αττική

–> Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο (από το ύψος της Χίου και νοτιότερα)

–> Κρήτη (με έμφαση στο Νομό Χανίων)

–> Νότιο Ιόνιο

Μετά τα μεσάνυχτα η ζώνη βροχοπτώσεων θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει σε μικρότερο βαθμό και την υπόλοιπη χώρα. Αρκετά φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της Θεσσαλίας καθώς και της κεντρικής Μακεδονίας.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην ορεινή Πελοπόννησο άνω των 900-1000μ. Χιονοπτώσεις επίσης θα εκδηλωθούν στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας άνω των 1200μ. και προς τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στη δυτική Μακεδονία άνω των 800-900μ.


Οι άνεμοι στο κεντρονότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 7-8 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ οι ριπές θα αγγίζουν τα  9 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα5-7 μποφόρ

Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 5 μποφόρ. Στα νότια τμήματα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.