Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα του

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα σε αίθουσα του Elpida Resort & Spa. Ακολουθώντας μια παράδοση δεκαετίας, που συνδυάζει την κοπή με τη γιορτή των ελληνικών γραμμάτων, των Τριών Ιεραρχών, αφιέρωσε την εκδήλωση στους πρώην Συμβούλους Φιλολόγων Σερρών, την κ. Πηνελόπη Τζιώκα και τον κ. Ιωάννη Κιορίδη.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κ. Θεοδώρα Μπαγανά, στην προσφώνηση προς τους Συμβούλους, εξήρε την επί μια εξαετία πολύπλευρη – επιστημονική, παιδαγωγική, ηθική – προσφορά τους στον σερραίο φιλόλογο, μάλιστα σε μια εποχή πολύ δύσκολη για το ελληνικό σχολείο και τον εκπαιδευτικό του.Οι Σύμβουλοι, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ευχαρίστησαν τον Σύνδεσμο και τους συναδέλφους για την εγκάρδια υποδοχή και την όμορφη εκδήλωση. Συγκεκριμένα, η κ. Τζιώκα αναφέρθηκε στην πολύτιμη εμπειρία της συλλογικής προσπάθειας με όρους ανθρώπινους και όχι υπηρεσιακούς, ενώ ο κ. Κιορίδης τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των Συμβούλων, και των ιδίων με τους φιλολόγους, καθώς και την εδραίωση σχέσεων εκτίμησης και φιλίας.

Τη ζεστή ατμόσφαιρα, που πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα, απόλαυσαν πολλοί φιλόλογοι όπως και φίλοι του Συνδέσμου. Το φλουρί της βραδιάς, και το δώρο του τυχερού, το κέρδισε η φιλόλογος του Γυμνασίου Νιγρίτας, κ Θεοδώρα Δράκου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή πλούσιων ευχών για μια καλή χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Συντονιστές Εκπαίδευσης, κ. Χρ. Πράμας και κ. Χαρ. Σαρηβασιλείου, ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δ. Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών, κ. Ιω. Καλόμοιρος, ο ταμίας-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κ. Ιω. Μετόκης,  ο αιρετός του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας, κ Στ. Ρίζος, οι πρώην Πρόεδροι του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών, ο κ. Ιω. Ρωμανίδης, η κ. Τ. Ζουρνατζή και η κ. Σ. Ζέττα, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας, κ. Ρ. Θεοδωρίδου, η πρόεδρος της Μ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Σ., κ. Θ. Γκένιου και οι φιλόλογοι διευθυντές, η κ. Β. Κούλα, η κ. Λ. Σκέμπερη, ο κ. Στ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Δ. Χατζηπαναγιώτου.