Φέτος το Astroshool της Αστροπύλης συμπληρώνει πέντε χρόνια και μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του !!!

Φέτος το Astroshool της Αστροπύλης συμπληρώνει πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας, γνωστού θεσμού στην πόλη των Σερρών με έδρα την Άνω Βροντού Σερρών. H Αστροπύλη με την πανελλήνια ακτινοβολία της διοργανώνει πολιτιστικές δράσεις, κυρίως με αστρονομικό περιεχόμενο, απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους.

Αυτή τη χρονιά από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου, το 5ο Astroschool φιλοξενείται στο ΚΔΑΠ ΣΝΟΥΠΥ ACADEMY (Κ.Αλεξανδρίδη και Ραιδεστού γωνία), αξιοποιώντας τις πρωτοποριακές και άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις του, με εκπαιδευτικούς , μέλη της Αστροπύλης, με σκοπό να μυήσουν τους μαθητές των σχολείων του Ν. Σερρών σε θέματα που σχετίζονται με τον κόσμο της αστρονομίας.

Πρόγραμμα λειτουργίας του Astroschool.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή δεχόμαστε τα σχολεία από τις 9:00 π.μ έως τις 13:15 μ.μ με τον εξής τρόπο.

Πρώτη ομάδα παιδιών από  9:00 π.μ έως 10:30 π.μ μέχρι περίπου 60 παιδιά.

Δεύτερη ομάδα 10:30 π.μ έως 12:00 μ.μ μέχρι περίπου 60 παιδιά

Τρίτη ομάδα παιδιών από 12:00 μ.μ μέχρι 13:15 μ.μ περίπου 60 παιδιά.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα .

Τα παιδιά χωρίζονται σε δυο τμήματα, εφόσον είναι πάνω από 30. Το κάθε τμήμα θα φιλοξενείται για 40-45 λεπτά σε καθέναν από τους δυο διαστημικούς χώρους μα. Στον πρώτο χώρο, που θα παραπέμπει στο εσωτερικό ενός διαστημόπλοιου με ανάλογο ντεκόρ και ανάλογο φωτισμό και μουσική, θα γίνεται η πρώτη ξενάγηση και βιωματική δράση μέσω τεχνολογίας (VR ΚΑΜΕΡΕΣ, προβολή από προτζέκτοτα και προβολή ολογράμματος του πλανητικού συστήματος) και σε παράπλευρο χώρο θα γίνονται πειράματα από τα ίδια τα παιδιά που αφορούν ενεργειακά θέματα.

Η δεύτερη αίθουσα, ο κύριος χώρος του πλανηταρίου, που αποτελεί τη μοναδική ιδιωτική αίθουσα αστρονομίας στη Βόρεια Ελλάδα, έχει στόχο τη διεξαγωγή της κύριας παρουσίασης του προγράμματός μας. Σε αυτήν την αίθουσα, σε περιβάλλον έναστρου ουρανού και με τη βοήθεια της τεχνολογίας (προτζέκτορας, internet κτλ.) ,θα γίνεται η παρουσίαση, διάρκειας 40-45 λεπτών, των παρακάτω θεμάτων:

  • Τι είναι η αστρονομία
  • Πλανήτες και ηλιακό σύστημα
  • Διαστημικός σταθμός και αστροναύτες
  • Voyager και άλλες διαστημοσυσκευές
  • Συμπέρασμα παρουσίασης

Παρακαλούμε, ενημερώστε μας εγκαίρως για την ημερομηνία που επιθυμείτε να συμμετέχετε , προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις τελευταίες ημερομηνίες. Τηλεφ 6948850350 serres.for.unesco@gmail.com

Η είσοδος για κάθε μαθητή είναι 5 ευρώ.