Lets do it Greece 2019 Σέρρες

burst

Κυριακή 7 Απριλίου, όλη η Ελλάδα μια Απέραντη Εθελοντική Οικογένεια!

Πως θα σας φαινόταν αν ακούγατε ότι μια παρέα νέων παιδιών έχει βάλει στόχο να ενώσει όλη την Ελλάδα σε ένα κοινό περιβαλλοντικό όνειρο; Τρελό; Κι όμως αληθινό!

https://www.youtube.com/watch?v=JxmIuBgmdek

Την Κυριακή 7 Απριλίου όλοι θα ξυπνήσουμε για τον ίδιο σκοπό!

Με κεντρικό σύνθημα ”Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” συντονιζόμαστε και φέτος στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας.

Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων και εθελοντών ξεκίνησαν στο www.letsdoitgreece.org.

Ημερολόγιο δράσεων στο Δήμο Σερρών για την παγκόσμια δράση

LET’S DO IT

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/04/2019
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – Δευτέρα 01-04-2019 09:00

5 Νηπιαγωγεία! 5 Κουτιά Αγάπης και Προσφοράς Όλοι μαζί , την ίδια εβδομάδα συγκεντρώνουμε: Βοήθεια για το πετάλωμα ενός αλόγου στο ΚΕΘΙΣ Σερρών, τροφές για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, βιβλία για τις βιβλιοθήκες του ΚΕΘΙΣ και της Παιδιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Σερρών, Καπάκια για το Σύλλογο Τριτέκνων για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου. Συμπαρασύρουμε τη γειτονιά μας, τα όμορα δημοτικά σχολεία, με αφίσες και φυλλάδια προκειμένου να συμμετέχουν στη δράση μας!

«ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

2o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΣΕΡΡΏΝ

Αύλειος χώρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών –

αίθουσα εκδηλώσεων για το εικαστικό εργαστήρι. –

Δευτέρα 01-04-2019 10:00

 

Εθελοντικός καθαρισμός αυλής και τάξεων. Ανακύκλωση (ενημέρωση, δημιουργία αυτοσχέδιων κάδων, παιχνίδια). Φυτεύουμε λουλούδια, αρωματικά φυτά, λαχανικά στην αυλή. Φτιάχνουμε φωλιές για πουλιά. Ζωγραφίζουμε επιδαπέδια παιχνίδια. Οργανώνουμε Orienteering στο προαύλιο του σχολείου. Διοργανώνουμε εικαστικό εργαστήρι και γνωριμία με την τοπιογραφία και το έργο του Σερραίου ζωγράφου Χρ. Μελλίδη και με τη σύμπραξη του Ειδικού Σχολείου Σερρών.

Συγκέντρωση ειδών
29o Nηπιαγωγείο Σερρών

Ευζώνων 7 – 29o Νηπιαγωγείο Σερρών – Δευτέρα 01-04-2019 10:00

29o Νηπιαγωγείο Σερρών 5 Νηπιαγωγεία! 5 Κουτιά Αγάπης και Προσφοράς Όλοι μαζί , την ίδια εβδομάδα συγκεντρώνουμε: Βοήθεια για το πετάλωμα ενός αλόγου στο ΚΕΘΙΣ Σερρών, τροφές για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, βιβλία για τις βιβλιοθήκες του ΚΕΘΙΣ και της Παιδιατρικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Σερρών, Καπάκια για το Σύλλογο Τριτέκνων για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου. Συμπαρασύρουμε τη γειτονιά μας, τα όμορα δημοτικά σχολεία, με αφίσες και φυλλάδια προκειμένου να συμμετέχουν στη δράση μας!

Αν νοιάζεσαι τότε δράσε -Βοηθάμε τα παιδιά της Ηλιαχτίδας
13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

ΚΔΑΠΑμεΑ Ηλιαχτίδα -Κάτω Μητρούσι Σερρών – Δευτέρα 01-04-2019 10:30

Οι μαθητές της Στ τάξης του 13ου Σχολείου Σερρών κινητοποιούν όλους τους μαθητές του σχολείου και το Σύλλογο γονέων συγκεντρώνοντας αναλώσιμα και εκπαιδευτικό υλικό. Επίσκεψη στο χώρο του ΚΔΑΠ όπου θα πραγματοποιηθούν από κοινού δράσεις των παιδιών (ζωγραφική, κατασκευή με πηλό, ομαδικά παιχνίδια)

Φτιάχνουμε σπιτάκια πουλιών στα δέντρα της αυλής μας και άλλες κατασκευές για το φιλοζωικό σωματείο “Φίλοι Ζώων Σερρών”
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Σχολείο – Δευτέρα 01-04-2019 11:00

Την εβδομάδα εθελοντισμού 1-7 Απριλίου: κατασκευάζουμε ξύλινες φωλιές πουλιών για τα δέντρα του σχολείου μας/δημιουργούμε διακοσμητικά για να το μπαζάρ του φιλοζωικού σωματείου “Φίλοι Ζώων Σερρών”/ ενημερωνόμαστε για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην πόλη και το νομό μας, και τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε ως πολίτες!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/04/2019
Καθαρισμού του αύλειου χώρου του σχολείου και σπορά λουλουδιών στην αυλή μας.
σχολική μονάδα 14ου και 31ου νηπιαγωγείων Σερρών

σχολικό συγκρότημα 14ου και 31ου νηπιαγωγείων Σερρών – Τετάρτη 03-04-2019 10:00

Τα παιδιά με τη βοήθεια γονέων και κηδεμόνων θα καθαρίσουν τον χώρο γύρω από το σχολείο μας από σκουπίδια και την αυλή μας από τα ξερά χόρτα. Θα ακολουθήσει φύτευση λουλουδιών

Καθαρισμός του αύλειου χώρου και διαχωρισμός των απορριμμάτων                                     σε ανακυκλώσιμα και μη.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

Αυλή του σχολείου – Τετάρτη 03-04-2019 11:00

Διοργανωτής είναι το Γυμνάσιο Σκουτάρεως ( μαθητές και σύλλογος καθηγητών) . Συνεργαζόμενοι φορείς είναι ο Δήμος Σερρών θα μας διαθέσει εργαλεία, σακούλες συλλογής απορριμμάτων , γάντια κ.α. καθώς και το Δασαρχείο Σερρών που θα μας προμηθεύσει μικρά δεντρίλια. Θα καθαριστεί ο αύλειος χώρος του σχολείου και θα διαχωριστούν τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη , θα καθαριστούν τα παρτέρια και θα φυτευθούν μικρά δέντρα.

Καθαρισμός του πάρκου και της κεντρικής πλατείας καθώς και κατασκευή εικαστικής παρέμβασης με μεταλλικά υλικά
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Σκουτάρεως –

Τετάρτη 03-04-2019 16:00.

 

ΠΕΜΠΤΗ 04/04/2019
Φυτεύουμε λουλούδια, αρωματικά φυτά, δέντρα, λαχανικά στην αυλή και περιποιούμαστε τον κήπο και τον προαύλιο χώρο του σχολείου
4o Γυμνάσιο Σερρών

Στην αυλή του 4ου Γυμνασίου Σερρών – Πέμπτη 04-04-2019 08:13

Καθαρισμός, καλλωπισμός, φύτευση φυτών, θάμνων και λουλουδιών.

καθαρισμός χειμάρρου Αγ. Γεωργίου
5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

πάρκο Αγ. Γεωργίου – Πέμπτη 04-04-2019 09:00

Τα δύο τμήματα της Ε τάξης θα μεταβούν στο πάρκο Αγ. Γεωργίου, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος χείμαρρος και θα προβούν σε καθαρισμό της περιοχής από απορρίμματα, διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και εξωραϊσμό του χώρου

Περιβαλλοντικές και εθελοντικές δράσεις για τον συνάνθρωπο
Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καμήλας Σερρών

Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καμήλας Σερρών – Πέμπτη 04-04-2019 10:00

Περιβαλλοντική δράση: Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα καθαρίσουμε την αυλή του σχολείου και την πλατεία του χωριού. Θα καταμετρήσουμε και θα διαχωρίσουμε τα απορρίμματα. Θα βάψουμε τα παγκάκια και τις αυλόπορτες του σχολείου. Εθελοντική δράση για τον συνάνθρωπο: Θα προσφέρουμε χαρά σε ηλικιωμένους στο ΚΑΠΗ του χωριού παρουσιάζοντας χορούς, τραγούδια και εικαστικές δημιουργίες.

Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ-LETS DO IT.
Ηλιαχτίδα – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΚΑΤΩ ΜΗΤΡΟΥΣΗ Πέμπτη 04-04-2019 10:30

Φυτεύουμε αρωματικά φυτά, λαχανικά και περιποιούμαστε τον κήπο μας. Δημιουργούμε παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά. Καθαρίζουμε τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας. Φτιάχνουμε φωλιές και ταΐστρα για τα πουλιά και τις τοποθετούμε στην αυλή μας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/04/2019
Συγκέντρωση τροφίμων για το συσσίτιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών
13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Μιαούλη 17 Σέρρες – Παρασκευή 05-04-2019 09:00

Από 1-5 Απριλίου 2019 τα νήπια συγκεντρώνουν τρόφιμα για να τα προσφέρουν στο συσσίτιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 επισκεπτόμαστε το χώρο ετοιμασίας του συσσιτίου της εκκλησίας για να παραδώσουν τα τρόφιμα.

Μαγείρεμα σε κοινωνική Κουζίνα

5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Στενά Μποέμ, οδός Καλαμπάκας – Παρασκευή 05-04-2019 09:00

 

Τα δύο τμήματα της Β τάξης του σχολείου μας με τους 35 μαθητές και μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς τους, θα επισκεφτούν τη δομή της Κοινωνικής Κουζίνας του Δήμου Σερρών, μεταφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τα είδη αυτά είναι προσφορά των ίδιων των μαθητών, μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τη λειτουργία της Κοινωνικής Κουζίνας και θα βοηθήσουν στην παρασκευή κάποιων από τα προσφερόμενα φαγητά.

Δεντροφύτευση
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Τριάδας – Παρασκευή 05-04-2019 10:00

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα προβεί σε δεντροφύτευση του αύλειου χώρου του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδας.

Πολιτισμική ανταλλαγή με συνομήλικους πρόσφυγες
5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Αυλή 5ου Δημ. Σχολείου Σερρών – Παρασκευή 05-04-2019 10:00

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης και οι μαθητές και μαθήτριες του ΔΥΕΠ του σχολείου μας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο, θα κάνουν ζωγραφιές σε χαρτόνια με λέξεις στα Ελληνικά και στη γλώσσα των προσφύγων. Θα τραγουδήσουν τραγούδια στις γλώσσες τους και θα παίξουν κοινά παιχνίδια

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/04/2019
Καθαρισμός πάρκου & Δημοτικού Σχολείου Προβατά
Πολιτιστικός Σύλλογος Προβατά

Ένα πάρκο που πριν πολλά χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς για πολλά παιδία και πλέον δεν θυμίζει κάτι –

Κυριακή 07-04-2019 10:00

Καθαρισμός πάρκου & Δημοτικού Σχολείου Προβατά  Σερρών

ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΕΛΟ ΜΟΥ
20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 20ου ΔΣ ΣΕΡΡΩΝ

20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ – Κυριακή 07-04-2019   10:00-14:00

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δ.Σ. Σερρών σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 Ώρα 10:00-14:00 διοργανώνουν και συμμετέχουν ενεργά στον ευπρεπισμό του αύλειου χώρου του σχολείου με τις παρακάτω δράσεις: – Δεντροφύτευση – Βαφή κάγκελων – Φέρνω μαζί το πινέλο μου -Δημιουργία επιδαπέδιων παιχνιδιών -Μαζεύουμε ρούχα για τη Δομή Προσφύγων Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς γινόμαστε μια μεγάλη #οικογένεια εθελοντών !!!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ – ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

(ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ)

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – Κυριακή 07-04-2019 10:00

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Καθαρισμός της Κοιλάδας της Αγίας Βαρβάρας στο δυτικό άκρο της πόλης των Σερρών
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών – Κυριακή 07-04-2019 11:00

Η περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου θα καθαρίσουν την κοιλάδα της Αγίας Βαρβάρας, ένα μέρος που κάνουν πεζοπορία οι πολίτες και έρχονται σε επαφή με τη φύση. Ας γίνουμε ενεργοί πολίτες!!!Ελάτε την Κυριακή ,7 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο!!!

 

ΠΕΜΠΤΗ 11/04/2019
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Ι.Κ.Α. ΣΕΡΡΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ  ΠΑΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε

“ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ  ΚΟΛΕΓΙΟ

ΠΑΡΚΟ Ι.Κ.Α – Πέμπτη 11-04-2019 10:00

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑ Ι.Κ.Α.