Αυτό είναι το πρόγραμμα του Αλέξανδρου Χρυσάφη για την επόμενη τετραετία

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία,  σε μαζικότητα και ενθουσιασμό, η εκδήλωση της «Συμμαχίας Σερραίων» για την παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης και των υποψηφίων του συνδυασμού.

Ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών που πιστεύουν στο νέο, στο διαφορετικό και στο αποτελεσματικό.

«Η Συμμαχία Σερραίων, είναι μια κίνηση πολιτών που όλοι ομολογούν ότι τάραξε τα  νερά, της τοπικής κοινωνίας και αυτό είναι καλό για τον ίδιο τον τόπο μας, πάνω από όλα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί καταφέραμε σε πείσμα όλων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουμε πολλοί, μα πάνω από όλα, να είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που μας πιστεύουν και αισιοδοξούν μαζί μας.

Λίγο πριν παρουσιάσει το πρόγραμμα της παράταξης του για την επόμενη τετραετία ο κ. Χρυσάφης τόνισε:

«Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διοίκησης, πιο συμμετοχικό, πιο ανθρώπινο με ευρείες  συναινέσεις και σεβασμό στον κάθε πολίτη. Η «Συμμαχία Σερραίων» εδώ και καιρό έχει εκπέμψει μια ατζέντα συναινετική, συμμετοχική και καινοτόμα.»

Ο επικεφαλής της παράταξης παρουσίασε πρώτα τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα οποία θα βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της «Συμμαχίας Σερραίων» διευκρινίζοντας:

«Μακριά από μας το τάξιμο των πάντων στους πάντες, μακριά από εμάς οι λαϊκισμοί και τα ευχολόγια, μακριά από εμάς οι αστήρικτες θέσεις και υποσχέσεις. Για αυτό προτού σας παρουσιάσουμε το τι θα κάνουμε, θα σας παρουσιάσουμε από που θα βρούμε τα χρήματα για να το κάνουμε.»

Το πρόγραμμα της παράταξης βασίζεται σε δράσεις και προτάσεις   που παρουσιαστήκαν  τεκμηριωμένα και διεξοδικά    σε επτά άξονες:

  1. Κοινωνική Πολιτική
  2. Αστικές Αναπλάσεις – Έργα υποδομών
  3. Καθημερινότητα και ποιότητα ζωής
  4. Αναπτυξιακή πολιτική
  5. Πολιτισμός – Παιδεία
  6. Νεολαία – Αθλητισμός
  7. « Έξυπνη Συμμαχία» πολιτών – Δήμου