Σημαντική ημερίδα σήμερα στο ΑΤΕΙ Σερρών

Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος “WED”,  διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Go Green”, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00-13:00, στο Αμφιθέατρο της Επιτροπής Ερευνών της Πανεπιστημιούπολης Σερρών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμα της ημερίδας του “Go Green” παρουσίασε ο Αντιδημάρχος Έργων-Υποδομών, κ. Ηλίας Γκότσης  στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

O κ. Γκότσης αναφερόμενος στην εκδήλωση είπε τα εξής:

“Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Σερρών συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη διοργάνωση ημερίδας με τίτλο “Go Green” μαζί με το Ερευνητικό Εργαστήριο Δομημένου Περιβάλλοντος (Be Lab) του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Η ημερίδα αυτή γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος και αποτελεί κομμάτι των ετήσεων δράσεων του θεσμού για τον δήμο μας, του Eco Festival.

Η θεματολογία της ημερίδας ποικίλει καθώς δίδεται πραγματικά η ευκαιρία να ξεδιπλωθούν κάποιες από τις πτυχές της ανθρώπινης επέμβασης στο περιβάλλον που βάναυσα καταπονείται καθημερινά. Διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, την ανακύκλωση και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Το τελευταίο αποτελεί άλλωστε και το φετινό θέμα της WED το οποίο είναι “Beat Air Pollution”, με σκοπό του να μας παρακινήσει σε μια εκστρατεία κατά της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα, έχοντας ως σλόγκαν τη φράση: “Αφού δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αναπνέουμε, ας κάνουμε κάτι για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε”.  Παράλληλα, θα λειτουργεί εικαστική έκθεση «Δημιουργίες από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες» στον εξωτερικό χώρο του  αμφιθεάτρου που θα φιλοξενήσει την ημερίδα μας και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να συμμετέχει σε βιωματικό εργαστήριο κατασκευών με τη μέθοδο origami.

Επειδή το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους, επειδή πρέπει προτίστως να αλλάξουμε τις βλαβερές προς αυτό συνήθειες και πρακτικές μας… Go green! Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Σας περιμένουμε.”

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

GO GREEN

TΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

ΩΡΑ: 9:00-13:00 

ΧΩΡΟΣ:  ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ)

09:00-09:20 Προσέλευση -Εγγραφές
09:20-09:40 Χαιρετισμοί
  1η ενότητα
09:40-10:00 Αθανασίου Κώστας, Δρ. Αρχιτέκτων

«Η τεχνολογία στην υπηρεσία των αστικών περιβαλλοντικών πρακτικών: οι έξυπνες πόλεις χρησιμοποιούν έξυπνο αστικό εξοπλισμό»

10:00-10:20 Θεοδωρίδου Λίλα, Καθηγήτρια, Διευθύντρια BE-LAB

«Green Campus, Πανεπιστημιούπολη Σερρών (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας):  αποτίμηση και προοπτικές»

  2η ενότητα
10:20-10:40 Τερμεντζίδου Μαρία, Περιβαλλοντολόγος, Δήμος Σερρών

«Δημιουργία πράσινου σημείου ανακύκλωσης (διασταύρωση Κρίνου)»

10:40-11:00 Δράκου Αικατερίνη, Αρχιτέκτων MSc UCL (London), Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Αλληλεπίδραση των χρηστών με το κτηριακό κέλυφος: Η επίπτωση στις ενεργειακές προσομοιώσεις»

  11.00-11.40 Διάλειμμα – Καφές

Βιωματικό εργαστήριο “Τέχνη με τη μέθοδο Οrigami” από τους φοιτητές του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και τις καθηγήτριες κ. Βίκυ Κερτεμελίδου και κ. Caroline Luigi

  3η ενότητα
 11:40-12:00 Κερτεμελίδου Βίκυ,  Δρ. Αρχιτέκτων, Μουσειολόγος

«Αξιοποίηση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών και περιβαλλοντική εκπαίδευση: εικαστικές παρεμβάσεις με θέμα Τέχνη και Φύση»

 12:00-12:20 Παπατσώρης Αναστάσιος, Καθηγητής, Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και Νέων Τεχνολογιών

«Πράσινες Επικοινωνίες”(Green Communications)»

 12:20-12:40 Μωϋσιάδης Αναστάσιος, Καθηγητής, Διευθυντής Ερευνητικού Εργαστηρίου Hλεκτρομηχανολογικών Μελετών και Κατασκευών

«Μελέτη της επίδρασης ειδικών λιπαντικών και καυσίμων στις εκπομπές πετρελαιοκίνητων οχημάτων»

 12:40-13:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση – Λήξη Ημερίδας

 

 

** Κατά την διάρκεια της ημερίδας: Εικαστική Έκθεση «Δημιουργίες από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες» (εξωτερικός χώρος αμφιθεάτρου) από τους φοιτητές του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων