Διάκριση σπουδαστών του ΔΙΕΚ Σερρών στον 30ο πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, προκηρύσσουν τον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος.

Ο 30ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης KOSMIMA 201919-21 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στην Κατηγορία Α – Σπουδαστές υπήρχαν 23 συμμετοχές με 31 έργα.

Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Σερρών :

  • Δημήτης Κατσαρός του Γ’ εξαμήνου της ειδικότητας «Τεχνικός Χειροποίητου κοσμήματος» έλαβε το 1ο έπαινο
  • Βασιλική Ναθαναηλίδου απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Χειροποίητου κοσμήματος» έλαβε το 3ο έπαινο

Υπενθυμίζουμε πως η Βασιλική Ναθαναηλίδου  διακρίθηκε και έλαβε τον 2ο Έπαινο για χρυσό περιδέραιο κοσμημένο με ρουμπίνι, με τίτλο: «ΗΛΙΑΡΕΤΗ: Ηλίου αρετή – Πηγή ζωής», στο Διεθνή Διαγωνισμό Κοσμήματος «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΑΓΗΝΗ – BYZANTINE CHARM», που διοργάνωσε η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, θέμα: Κόσμημα, Εμπνευσμένο από το ΒΥΖΑΝΤΙΟ.

Η τελετή απονομής των  βραβείων έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Πηγή