Δύναμη Σερραίων για το Δήμο: Απέσυραν τον προϋπολογισμό στην ΚΕΔΗΣ- Σε κίνδυνο ο διαγωνισμός για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Πρόχειρη αποδεικνύεται η Δημοτική Αρχή, η οποία με τις ενέργειές της βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων.

Ετσι λοιπόν, και αφού από την σημερινή (18/11/2019) συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ
–όχι μόνο ΑΠΕΣΥΡΕ προσχηματικά (“για να μην κουραστεί το Σώμα”) τον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της Επιχείρησης για το 2020,
–όχι μόνο έφερε προς ψήφιση ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ύψους 70χιλ ευρώ για την Πολιτεία των Ευχών, χωρίς ΝΟΜΙΚΗ εκτίμηση για την διαπιστωμένη ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ του με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών,
–τελικά δεν κατάφερε ούτε καν να δώσει σαφή εικόνα της χωροθέτησης, του Προγράμματος και της οργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, απαντώντας σε ερωτήσεις Συμβούλων.

Με παρεμβάσεις της η επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΣ κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, δηλώνοντας απογοητευμένη από την προφανή έλλειψη ετοιμότητας της Δημοτικής Αρχής:

1) Έθεσε ζήτημα κινδύνου ΑΚΥΡΩΣΗΣ του Διαγωνισμού παρουσιάζοντας στο Συμβούλιο την Δημοτική απόφαση από την οποία αυτός αποκλίνει, και εξέφρασε την λύπη της τόσο για το ενδεχόμενο να στερηθούν οι Σερραίοι την γιορτινή εκδήλωση όσο και για το να χαθεί η ευκαιρία αξιοποίησης των 70 χιλ. ευρώ.
2) ενώ ανέδειξε με ερωτήσεις της τον πραγματικό λόγο απόσυρσης του Προυπολογισμού της ΚΕΔΗΣ, που δεν είναι άλλος από την πρόθεση να αναμορφωθούν εκ των υστέρων Κωδικοί και ποσά που τοποθετήθηκαν είτε ελλειμματικά( ; ) είτε πρόχειρα ( ; ).

“Κρίμα που η μέχρι στιγμής λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, μας αναγκάζει σε υποδείξεις προστασίας της από παραλείψεις και υπερβάσεις κανονισμών και όχι σε δημιουργική στήριξη ολοκληρωμένων πρωτοβουλιών όπως θα επιθυμούσαμε” δήλωσε η κ. Παπαφωτίου.