Πρωτιά για το 1ο ΓΕΛ στον τοπικό διαγωνισμό EUSO

Την 1η θέση στον τοπικό μαθητικό  διαγωνισμό  EUSO 2019-2020 κατέλαβε το 1ο ΓΕΛ Σερρών, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη. Από αυτή την τελική φάση του διαγωνισμού  θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 18η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (18th European Union Science Olympiad – EUSO 2020) στην Τσεχία.

Διαβάστε επίσης:Σέρρες προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα

Η EUSO (European Union Science Olympiad) είναι ένας μαθητικός διαγωνισμός πειραμάτων στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία),  στον οποίο συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών μέχρι 17 ετών (μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου) από όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η ενασχόληση των μαθητών με τις επιστημονικές πειραματικές μεθόδους και την ανάπτυξη των πειραματικών τους δεξιοτήτων.

Στον τοπικό διαγωνισμό, που διεξήχθη το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 συμμετείχαν τριμελείς μαθητικές ομάδες από πέντε (5) Λύκεια του Νομού μας (1ο ΓΕΛ Σερρών, 3ο ΓΕΛ Σερρών, 4ο ΓΕΛ Σερρών, ΓΕΛ Ν. Σκοπού, ΓΕΛ Νιγρίτας), που μέσα σε κλίμα ευχάριστης συνεργατικής δράσης προέβησαν σε πειραματικές ασκήσεις και δοκίμασαν τις εργαστηριακές τους ικανότητες.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΕΚΦΕ Σερρών, τον Υπεύθυνο του οποίου, κ. Σωτήρη Μανδηλιώτη, ευχαριστούμε θερμά για την άρτια διοργάνωση και την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση του διαγωνισμού.

Η τριμελής ομάδα του σχολείου μας, που συγκέντρωσε την υψηλότερη  βαθμολογία,  συγκροτείται από τους : Γουναρίδου Ζωή – Μανδάλου Μαρία – Ποργιόπουλο Βασίλειο, μαθητές της Β΄τάξης.

Υπεύθυνοι για την προετοιμασία τους καθηγητές  είναι ο κ. Παπαχρήστου Βασίλειος, ο κ. Τσεπελής Νικόλαος και η κ. Αλεξοπούλου Άννα.