European Time Attack Challenge: Το 2020 στην πίστα των Σερρών

O θεσμός του ETAC έρχεται στη χώρα μας, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν δώσει ραντεβού στις 25-26 Απριλίου στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Οι αγώνες του European Time Attack είναι μία μορφή αγώνων που αφορά τους ταχύτερους οδηγούς και αντίστοιχα κορυφαίες κατασκευές του είδους, που ως απόλυτο στόχο έχουν τον απόλυτο χρόνο σε διάφορες πίστες ανά την Ευρώπη. Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο ευρωπαϊκές συναντήσεις, οι οποίες είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Η πρώτη διεξήχθη στην Κύπρο το 2013 και συγκεκριμένα στην πίστα Achna Speed Way, με τον Nicky Xerxen από τη Μάλτα να καταφέρνει να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας το 2015, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Εκεί, ο Άντι Παπαγεωργίου από την Κύπρο της Black Mamba Racing κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να σπάσει το ρεκόρ της πίστας με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer EVO.

Φέτος, το European Time Attack Challenge θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Το εξαιρετικό κλίμα της χώρας μας, αλλά και η τοποθεσία της πίστας που βρίσκεται κοντά σε σύνορα με τρεις διαφορετικές χώρες, αλλά και γενικότερα η εύκολη πρόσβαση που τη διακρίνει, οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο να επιλέξει τις Σέρρες. Φυσικά, το γεγονός ότι το αυτοκινητοδρόμιο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές από τη FIA, αλλά και προσφέρει εξαιρετικό περιβάλλον φιλοξενίας, έπαιξαν το ρόλο τους για τη φιλοξενία του αγώνα. Οι κατηγορίες που επέλεξε η τεχνική επιτροπή είναι δέκα (Super Street, Pro Club, GT Cup Cars, Pro, Supercars, Pro Extreme και επιπλέον ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης).

Οι συμμετοχές του αγώνα έχουν ήδη ανοίξει και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του θεσμού θα δώσουν επιβεβαιωμένα το παρόν. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Πρωταθλητής Time Attack Κύπρου 2019 και ο τελευταίος κάτοχος του European Time Attack Title  Άντι Παπαγεωργίου με το πλήρως ανανεωμένο Black Mamba EVO, όπως επίσης και ο πρωταθλητής του UK Time Attack 2019 Luke Clayton με το υπέροχό Bentley Continental GT3.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι και πολλοί από τους γρηγορότερους Έλληνες έχουν δηλώσει πολύ νωρίς συμμετοχή, όπως ο Sami Fais με την Lamborghini Trofeo, ο Δημήτρης Παλαιοκώστας με το extreme Subaru Impresa, καθώς και ο πρωταθλητής στο Ιταλικό πρωτάθλημα Time Attack 2019 Σημαιών Χατζηπαντελής με το πολύ προσεγμένο Honda Civic.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου ενώ όλες οι πληροφορίες του αγώνα βρίσκονται στην σελίδα του European Time Attack Challenge. Για πιο αποτελεσματική πληροφόρηση σχετικά με ανακοινώσεις καθώς και καινούριες συμμετοχές κάντε like την σελίδα European Time Attack στο Facebook και follow στo Instagram.

gocar.gr