Κλιμάκιο της ομοσπονδίας βόλεϊ στις Σέρρες για Εθνική γυναικών και ταλέντα

Με διπλή… αποστολή αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης επισκέφθηκε την πόλη των Σερρών.

Το κλιμάκιο της ομοσπονδίας του βόλεϊ, με επικεφαλής τον ταμία και τεχνικό σύμβουλο Εθνικών ομάδων Τάκη Καβαλλιεράκη, τον διευθυντή Περικλή Μπακοδήμο, τον υπεύθυνο ανάπτυξης Χρήστο Ντόζη και τους ομοσπονδιακούς προπονητές Παναγιώτη Λακασά και Νίκο Μπουτσορή ξεκίνησε την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα από τις Σέρρες προκειμένου να παρακολουθήσει προπονήσεις ομάδων, κλιμακίων αλλά και για να έχει συναντήσεις με Δήμους για την διεξαγωγή διοργανώσεων της Ε.Ο.ΠΕ.

Οι παράγοντες της ομοσπονδίας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. (Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού) Σερρών Γιάννη Δεσποτίδη (ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης βρισκόταν στην Αθήνα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ) , με σκοπό την συνέχιση της συνεργασίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 με την διεξαγωγή του φάιναλ-4 του κυπέλλου γυναικών. Η πόλη των Σερρών είναι υποψήφια να φιλοξενήσει το Μάιο τους δύο αγώνες της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των γυναικών με Λετονία και Πορτογαλία για τη διοργάνωση του Silver European league αλλά και τον τελικό αν η Ελληνική ομάδα προκριθεί σε αυτόν. Στην τελική απόφαση της ομοσπονδίας (κι άλλες πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση) θα παίξει ρόλο, όπως είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο τεχνικός διευθυντής της Ε.Ο. ΠΕ. Περικλής Μπακοδήμος το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννη Δεσποτίδη, η θέληση της νέας Δημοτικής αρχής να συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ομοσπονδία και η επιθυμία της να αναλαμβάνει σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, η εξαιρετική από όλες τις απόψεις διοργάνωση του φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γυμναστήριο Σερρών αλλά και η παρουσία του «πατριάρχη» του Σερραϊκού βόλεϊ και εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του αθλήματος Κώστα Ριζόπουλου.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, αυτό το διήμερο, παρακολούθησε τις προπονήσεις του κλιμακίου κοριτσιών στην Ελευθερούπολη που έγινε υπό τις οδηγίες της Π.Ο.Π. Χριστίνας Πεταλά, επισκέφθηκε τις προπονήσεις των σωματείων Ελπίς (γυναικών) και ΑΟ Σερρών (ανδρών, με τα βλέμματα να στρέφονται κυρίως στον νεαρό Αναστάσιο Παναγιώτου που πρόσφατα κλήθηκε και σε καμπ  κλιμακίου της προεθνικής παμπαίδων), ενώ έγινε και συνάντηση με τους προπονητές του  Πανσερραϊκού και της Άρτεμις Σερρών Κώστα Ριζόπουλο και Γιώργο Βαρσαμάκη.

Η προπόνηση του κλιμακίου κοριτσιών στην Ελευθερούπολη έγινε παρουσία: Του αντιδημάρχου Δήμου Παγγαίου Χρήστου Μποσμπότη, της προέδρου του Γ.Σ. Ελευθερούπολης Μαρίας Βαρύτη, των πρώην διεθνών Χριστίνας Πεταλά και Γιώτας Κεφαλά, των προπονητών του ΑΟ Καβάλας Έφη Γερακίνη και Δημήτρη Κουτσιβασίλογου, του προπονητή του Ανδροσθένη Θάσου Μανώλη Πρωτονοτάριο και της Άρτεμις Σερρών Γιώργο Βαρσαμάκη.

Οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στην προπόνηση ήταν από τα σωματεία: ΓΣ και Γαία Δράμας, Άρτεμις Σερρών, ΑΟ Καβάλας, ΓΣ Ελευθερούπολης, Ανδροσθένη Θάσου, Σάρισα Αμυγδαλεώνα.

ert.gr