Έρχονται έξι υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες

‘Εξι υπαίθριες ανταλλακτικές παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν σε ισάριθμα επιλεγμένα σημεία της πόλης των Σερρών με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. Πρόκειται για μια νέα βιβλιοφιλική τάση, που για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο, χάρη στην πρωτοβουλία και συνεργασία έξι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης και της Π.Ε. Σερρών, στο πλαίσιο των δράσεων του εθελοντικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω».

«Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης.  Οι χρήστες της θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα δικό τους. Ήδη  παραλάβαμε τα πρώτα κιβώτια βιβλίων που μας έστειλε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Library4all» και με την στήριξη του Δήμου Σερρών και της ΚΕΔΗΣ που θα αναλάβει και την κατασκευή των βιβλιοθηκών, σύντομα θα μπορέσουμε να τις λειτουργήσουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η κα Ζαχαρούλα Τζίνη από το νηπιαγωγείο Τούμπας.

Στη δράση για τις υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες συμμετέχουν τα νηπιαγωγεία 2ο, 7ο, 26ο και 29ο της πόλης των Σερρών, το νηπιαγωγείο Τούμπας  του Δήμου Εμμ.Παππά και το 1ο Γυμνάσιο Σερρών.

 

ert.gr