ΤΕΙ Σερρών: Λίγο μετά την «αναβάθμιση» έρχεται η ταφόπλακα

Μια πραξικοπηματική πράξη της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως θέτει το πρώην ΤΕΙ Σερρών -σημερινό κόμβο του ΔΙΠΑΕ- σε τροχιά υποβάθμισης και επιτήδειας μεταχείρισης ερήμην της πανεπιστημιακής του κοινότητας.
Τον Μάιο του 2019 το ΤΕΙ Σερρών  (Κεντρικής Μακεδονίας) συγχωνεύτηκε με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.  Στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή συμμετείχαν – όπως ήταν λογικό, δεοντολογικό και δημοκρατικό – οι εκλεγμένοι Πρυτάνεις και οι Αντιπρυτάνεις των ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν. Συγκεκριμένα από το τμήμα των Σερρών συμμετείχαν πέντε μέλη.
Αυτό όμως που ο κοινός νους χαρακτηρίζει λογικό, δεοντολογικό και δημοκρατικό το Υπουργείο Παιδείας το χαρακτηρίζει μη ανεκτό. Έτσι με απόφασή της η κα Κεραμέως ανασυνθέτει την Διοικούσα Επιτροπή απομακρύνοντας και τους πέντε του Σερραϊκού Ιδρύματος.
Έτσι στη σημερινή Διοικούσα Επιτροπή δεν υπάρχει εκπροσώπηση της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών και κανείς δε θα μεταφέρει στο κέντρο της Διοίκησης τα προβλήματα και τις ανάγκες που θα προκύπτουν με τον δέοντα τρόπο.
Παίρνοντας υπόψη ότι αυτή η «προσωρινή» κατάσταση θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2022 ο καθένας καταλαβαίνει ποια θα είναι η τύχη του Ιδρύματος. Καθίσταται πλέον δυσλειτουργικό, έξω από κάθε στοιχειώδες αυτοδιοικητικό πλαίσιο, έρμαιο ανθρώπων που είναι έξω από την τοπική πανεπιστημιακή κοινότητα.
Το ΜέΡΑ25 Σερρών θεωρεί την πράξη της Υπουργού πραξικοπηματική, μακριά από κάθε δεοντολογία και πολύ μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών και των σπουδών τους που αυτοί είναι τα τελικά θύματα. Μαζί μ’ αυτούς και η πόλη των Σερρών που θα βλέπει το καύχημά της, ημέρα με την ημέρα, να εξαφανίζεται.
Καλούμε τους φορείς και τον λαό των Σερρών σε εγρήγορση. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και κάθε κινητοποίηση ώστε η απόφαση να ανακληθεί.