Σέρρες: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση αιμοδοτών χθες στο Διοικητήριο

Θερμά ανταποκρίθηκαν οι Σερραίοι στην έκκληση και πρόσκληση για προσφορά αίματος από την Π.Ε Σερρών σε συνεργασία με το Νοσοκομείο χθες  το πρωί, όπου κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Σερρών βρέθηκε στο Διοικητήριο .

Κατά τη διάρκεια της 3ωρης εθελοντικής αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν 60 φιάλες αίματος, ενώ η διαδικασία σίγουρα θα επαναληφθεί όπως χαρακτηριστικά  είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αφού εκδηλώθηκε  μεγάλη διάθεση προσφοράς αίματος και από  φορείς και συλλόγους. Παράλληλα ευχαρίστησε για τη συνεργασία και συνεχάρη την Συντονίστρια  Διευθύντρια Αιμοδοσίας-Αιματολογικού του Νοσοκομείου κα. Αικατερίνη Τζιούρα, καθώς και τους αιμολήπτες του τμήματός της.

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας  τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες και γάντια) για την αποφυγή της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών και των αιμοληπτών.

Η Διευθύντρια του Τμήματος  Αιμοδοσίας κ. Κατερίνα Τζιούρα απήυθυνε έκκληση για προσφορά αίματος τονίζοντας πως  το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί η προσέλευση  αιμοδοτών στο Νοσοκομείο , το οποίο λειτουργεί κανονικά και πως η κινητή Μονάδα αιμοδοσίας επισκέπτεται τόσο τα κοντινά όσο και απομακρυσμένα σημεία της Π.Ε Σερρών, προκειμένου να διευκολύνει τους αιμοδότες να δώσουν αίμα.