Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές των ετεροσυνταξιούχων με αγροτικό εισόδημα

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, απαλλάσσονται οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα από ασφαλιστικές εισφορές κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε και ο αρμόδιος υπουργός.

Κατά τη συζήτηση  Επίκαιρης Ερώτησης της Αντιπροέδρου της Βουλής Σοφίας Σακοράφα, Βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναγνώρισε τις αδικίες που περιλαμβάνει  το άρθρ. 27 του ν. 4670/20, όπως τονίστηκαν στην ερώτηση. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός του Μαΐου θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι ετεροσυνταξιούχοι με αγροτικό εισόδημα έως 10000 ευρώ το χρόνο δε θα επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές.

Η Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τον Υπουργό πιστεύοντας ότι αποκαθίσταται μια αδικία και κυρίως στηρίζεται ένας μεγάλος αριθμός ετεροσυνταξιούχων που συνεισφέρουν στον πρωτογενή τομέα, συμπληρώνουν το χαμηλό εισόδημά των ιδίων και των μελών των  οικογενειών  τους και συμβάλλουν στο να μην ερημωθούν οι αγροτικές περιοχές.