Αήττητη από την εποχή του Κλοπ και του… Βιεϊρίνια η Ντόρτμουντ

Η Bundesliga επέστρεψε, δειλά δειλά και… φορτσάρει με αγωνιστική και το Σαββατοκύριακο, αλλά και εμβόλιμη όπου κυριαρχεί το «Klassiker» Ντόρτμουντ – Μπάγερν. Από σήμερα, δε, ανακάμπτουν Τσέχοι και Ούγγροι και προσεχώς κι άλλες χώρες. Σταδιακά επάνοδος στην κανονικότητα, έστω και σε άδεια γήπεδα και με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής.

Η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την Ντόρτμουντ, στο 10-10-27 η συνολική τους παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Τελευταία επίσημη νίκη των «λύκων» το 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου το 2015 στο Βερολίνο: Ομπαμεγιάνγκ από τη μια, Γκουστάβο, Ντε Μπράινε και Ντοστ από την άλλη τα γκολ και τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Μπορούσια, βασικός για τη Βόλφσμπουργκ ο Αντρέ Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, πάγκο είχε φάει ο Παπασταθόπουλος στην Ντόρτμουντ. Εκτοτε 8-1-0 η Μπορούσια.

Γκλάντμπαχ εναντίον Λέβερκουζεν, είναι αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό (στα στοίχημα αποτελέσματα) ότι δεν έχουν ισοπαλία μεταξύ τους στα τελευταία δέκα (12 μαζί με το Κύπελλο), ανεξαρτήτως έδρας (7-0-3 η Μπορούσια), ήτοι από το 1-1 του Δεκεμβρίου ’14 στην «Μπάι Αρένα» με γκολ των Τσαλχάνογλου (18’) και Μπρούχερς (39’). Συνάμα η Μπορούσια μετρά τρεις σερί νίκες επί της Μπάγερ.

H Μπάγερν υποδέχεται την Αϊντραχτ στο Μόναχο και σε 107 αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, προηγείται με 58-22-27 (είναι 53-22-22 στην Bundesliga). Επιμέρους στο Μόναχο, στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός είναι 40-6-4: συντριπτικός. Ως γηπεδούχος μάλιστα η Μπάγερν μετρά δέκα σερί νίκες επί της Αϊντραχτ (ενάντια σε καμία άλλη δεν έχει τόσο μεγάλο σερί) ενώ από τότε που μετακόμισε στην «Αλιάντς Αρένα» είναι συνολικά στο 13-1-0 με γκολ 40-6!

Δράση και στη Betri Deildin των Νήσων Φερόε, όπου η Φούγκλαφιορντουρ υποδέχεται την Κλάκσβικ. Στο 10-8-23 η συνολική τους παράδοση, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με οκτώ σερί νίκες για την Κλάκσβικ (και γκολ 25-5 στο εν λόγω διάστημα). Στο Φούγκλαφιορντουρ η ΚΙ μετρά επτά σερί νίκες, έσχατη ήττα της τον Απρίλη του ’15 με 3-1.

Στη, δε, Vysheyshaya Liga της Λευκορωσίας, αναμετρώνται η Ισλατς και η Ενερχέτικ. Η Ισλατς ηττήθηκε από την Ντινάμο στο τελευταίο αλλά εμφανίστηκε στο γήπεδο δίχως τέσσερις βασικούς και χωρίς πρότερη ενημέρωση: ακούστηκε ότι είχαν κορωνοϊό, μεσοβδόμαδα έγιναν τρεις φορές τεστ σε όλους και τα αποτελέσματα ήταν ποίκιλλα (τόσο αξιόπιστα…)

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr