Σπήλαιο Αλιστράτης: Επαναλειτουργία από σήμερα με όλα τα μέτρα προστασίας

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας επαναλειτουργεί από σήμερα Δευτέρα το εξαιρετικής ομορφιάς Σπήλαιο Αλιστράτης. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Επιστημονικός Δ/ντής του Σπηλαίου Νίκος Καρτάλης, είπε πως τηρείται ευλαβικά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των εργαζομένων. Για τους επισκέπτες του Σπηλαίου  είναι απαραίτητη η μάσκα ενώ οι ξεναγοί φορούν προσωπίδα.

Τα group  δεν υπερβαίνουν τα 24 άτομα και εισέρχονται ανά τέταρτο.

Παράλληλα γίνονται οι απαιτούμενες απολυμάνσεις, αερίζονται οι χώροι, τηρούνται οι αποστάσεις, λειτουργεί POS και ό,τι άλλο προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου   το Σπήλαιο είναι επισκέψιμο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, τον Ιούλιο από τις 9 έως τις 6 και τον Αύγουστο από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Ο κ. Καρτάλης είπε πως όλο αυτό το διάστημα που ήταν κλειστό το Σπήλαιο λόγω των μέτρων προστασίας , το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο δεχθήκανε πολλά τηλέφωνα και ειδικά για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος.

Σχετικά με την εξέλιξη του θέματος με το ρομπότ ξεναγό ο κ. Καρτάλης εξήγησε πως λόγω του Κορονοϊού υπήρξε καθυστέρηση, αλλά μέσα στο Ιούλιο θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού και έως το τέλος του χρόνου η ξενάγηση στο εντυπωσιακό σπήλαιο θα γίνεται και από το ρομπότ ξεναγό .