Η Ιωάννα Τσακίρη μιλάει στο goserres για τη φαρσοκωμωδία “Όλα στη θέση τους”

Το goserres.gr συνάντησε την Ιωάννα Τσακίρη μέλος της θεατρικής ομάδας της παράστασης “Όλα στη θέση τους” και της ζήτησε να μας πει δύο λόγια για το έργο.

Λοιπόν Ιωάννα μπορείς να μας προϊδεάσεις λίγο έτσι ώστε να πάρουμε μια ιδέα για το τι θα δούμε;

Ιωάννα: Φυσικά! Μετά από την επιτυχία που είχαμε πέρυσι με το έργο μυστηρίου “Φόνος στην Ομίχλη”, η θεατρική μας ομάδα “Συνήθεις Ύποπτοι”, επιστρέφει για να παρουσιάσει την κωμωδία “Όλα στη θέση τους”. Μια διασκευή της κωμωδίας “Black Comedy” του Peter Shaffer, που έγραψε ο Πασχάλης Μαντζαρίδης, προσαρμόζοντας το χιούμορ του έργου στα ελληνικά δεδομένα με τον κατάλληλο τρόπο.
Το έργο παρουσιάζει το ζευγάρι Τζον-Έμα, οι οποίοι περιμένουν στο διαμέρισμα του Τζον, ενός άσημου ζωγράφου, μια διάσημη εικαστικό. Για να την εντυπωσιάσουν, η σύντροφός του, Έμα, τον πείθει να κλέψουν τις αντίκες από την γειτόνισσα. Τότε πέφτει το ρεύμα στο κτήριο και κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι. Με τον χρόνο να πιέζει αλλά και διάφορα άτομα που συρρέουν στο σπίτι πρέπει να μπουν όλα στη θέση τους.
Ο τίτλος άκρως ειρωνικός καθώς τίποτα δεν είναι στην θέση του, ούτε μέσα στο έργο άλλα ούτε στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των συγκυριών. Όσοι μας κάνουν την τιμή να παρακολουθήσουν το έργο, εκτός από το γέλιο, είμαι σίγουρη πως μπορεί να ταυτιστούν με κάποιον από τους ρόλους ή ακόμη και να προβληματιστούν καθώς η κωμωδία έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο να περνάει μηνύματα και διδάγματα. Υποσχόμαστε να διασκεδάσουμε μικρούς και μεγάλους και να προσφέρουμε γέλιο σε μια εποχή που το έχουμε όλοι ανάγκη.
Είναι το αποτέλεσμα κόπων πολλών μηνών, μια συλλογική προσπάθεια που με υπομονή και επιμονή, φτιάξαμε κάτι το οποίο κάνει πρωτίστως εμάς του ίδιους χαρούμενους αλλά και όσους μας παρακολουθήσουν.
Έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, σας καλούμε όλους να περάσετε μαζί μας ένα βράδυ διασκέδασης, για τέσσερις παραστάσεις, Πέμπτη 16, Παρασκευή 17, Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, στο θερινό θεατράκι του Δ. Σερρών και ώρα 21:15 με τιμή εισόδου 5 ευρώ. Να είστε όλοι εκεί για να τα βάλουμε…όλα στη θέση τους!
Τσακίρη Ιωάννα, Μέλος Θεατρικής Ομάδας