Φθινόπωρο – Τι να προσέξουμε στον στον σκύλο μας!

Φθινόπωρο είναι μία εποχή οποία ακόμα κρύβει κινδύνους για τους τετράποδους φίλους μας. Είναι τα εξωτερικά παράσιτα ψύλλοι και τσιμπούρια ,οπότε δεν χαλαρώνουμε και δεν ξεχνάμε να βάζουμε κατάλληλο φάρμακο στο ζώο για να μην κολλήσει παράσιτα.

Είναι επίσης μία εποχή στην οποία το ζώο αλλάζει τη φυσική του γούνα και προετοιμάζεται για το χειμώνα, αφήνοντας πολλή τρίχα παντού. Είναι λεγόμενο μάδημα. Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι εποχιακό και όχι από κάποιο πρόβλημα υγείας.

Με Συχνό χτένισμα και με κατάλληλη βούρτσα μπορούμε να βοηθήσουμε να περάσει πιο γρήγορα. Καλή διατροφή και συμπλήρωμα κάποιων βιταμινών,το καλύτερο είναι vitamin B,επισης βοηθάει πολύ.

Το φθινόπωρο ξεκινάνε σχολεία, πονοκέφαλος για την θέρμανση κι άλλα θέματα και συνήθως παραμελούμε λίγο τους τετράποδους φίλους μας. Εγώ θα πρότεινα στις βόλτες που κάνουμε μαζί, να χρησιμοποιούμε ποιότητα (επαφή με το σκύλο  μας)και όχι ποσότητα. Δηλαδή καλύτερα πιο λίγες βόλτες αλλά πιο ποιοτικές εκεί που το βγάζουμε να παίζουμε μαζί ,να υπάρχει επαφή .

Αν προσέξουμε αυτά τα πράγματα ,μπορούμε να βοηθήσουμε το τετράποδο φίλο να περάσει πιο εύκολα  και ευχάριστα αυτί την περίοδο κι εμείς μαζί του..??

Μπρινζα Χριστίνα ,Tres Jolie Professional Grooming(Μέλος Κυνολογικού  Ομίλου Ελλάδας και Μελος Επανγελματων Κομμωτών Σκύλων Ελλάδας)