Τα ρούχα στα κατοικίδια μας!

Έχουν πέσει θερμοκρασίες έξω και αναρωτιόμαστε αν όντως χρειάζεται να βάλουμε ρουχαλάκια στα κατοικίδια μας .

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν ρούχα σκύλων για διάφορους λόγους

  1. Για θερμοκρασία, όταν κρυώνουν. Εδώ μπαίνω σκυλάκια που κουρεύονται, σκυλάκια οποία δεν έχουν υπόστρωμα (χνουδάκι κάτω από την τρίχα τους), ράτσες σκύλων οποίοι μας ήρθαν από ζέστες χώρες(τσιουάουα ,πίντσερ ), σκυλάκια με κοντά ποδαράκια (Επειδή το σώμα τουςβρίσκεται πολύ χαμηλά στο έδαφος )και μπορεί να κρυώνουν
  2. Υπάρχουν ρούχα για να προστατεύουν από τριχόπτωση (Για τους σκύλους οποίοι ζουν στο διαμέρισμα)είναι λεπτά ρουχαλάκια οποία δεν αφήνουν το ζώο  να ζεσταίνεται αλα προστατευει μόνο από τη τριχόπτωση
  3. Ρουχαλάκια γιατρικά για σκύλους και γατες.Είναι ειδικά ρούχα οποία μπαίνει μετά από κάποιο χειρουργείο για να προστατεύει το σώμα του ζώου από σκόνες αλλά και για να μην γλύφει την πληγή του.
  4. Ρούχα για σκύλους εργασίας. Είναι ειδικά ρούχα οποία βάζουν στους σκύλους αστυνομίας ,σκύλους βοηθούς (Ρούχα αυτά έχει συνήθως πολλές τσέπες για να μπορούν να βάζουν διάφορα πράγματα στη διάσωση των ανθρώπων ή άλλα αντικείμενα που είναι χρήσιμα για τη δουλειά τους.
  5. Ρούχα για καλλιστεία. Αυτά βάζουμε συνήθως για σκυλάκια που πάνε σε κάποια έκθεση ή κάποιο διαγωνισμό αλλά πιο πολύ για το δικό μας κέφι.                            Οπότε σκεφτείτε είναι όντως απαραίτητο ένα ρουχαλάκι στο ζώο σας και για πιο λόγο το χρειάζεται. Αν έχετε αμφιβολίες ρωτήστε έναν ειδικό στο pet shop και θα σας βοηθήσει να βρείτε κατάλληλο για τον δικό σας τετράποδο φίλο. Για να νιώθει άνετα και να μην τον ενοχλεί..??Tres Jolie Professional Grooming,Μπρινζα Χριστίνα (Μελος Κυνολογικού Ομυλου Ελλάδας και Μελος Επαγγελμάτων Κομμωτών  Σκύλων Ελλάδας)