Τηλεκπαίδευση μαθητών: Τα ίδια Παντελάκη μου..

Τείνει να γίνει θεσμός να χάνονται διδακτικές ώρες σε γυμνάσια και λύκεια κάθε Δευτέρα.

Όπως και την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης μέσω Webex, το σύνολο των μαθητών δεν κατάφεραν να συνδεθούν μετά τη 2η ώρα, έτσι και σήμερα η πλειοψηφία των μαθητών έμεινε εκτός “τάξης”.

Αυτή τη φορά το Υπουργείο αποφάσισε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του webex.sch.gr και ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς το απόγευμα της Κυριακής. Το ζητούμενο ήταν ο κάθε εκπαιδευτικός να αλλάξει τη διεύθυνση της ψηφιακής του τάξης ακολουθώντας τις οδηγίες που έστειλε το Υπουργείο. Ωστόσο, το χρονικό παράθυρο ήταν πολύ μικρό για να καταφέρει να ανταποκριθεί το σύστημα σε τόσο μεγάλο φόρτο. Θα έπρεπε δηλαδή το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να κάνει τις ενημερώσεις το βράδυ της Κυριακής!

Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν ενημερωθεί οι μαθητές, καθώς η αλληλογραφία τους αποστέλλεται σε email του ΠΣΔ (Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου) του οποίου οι υπηρεσίες όπως ήταν λογικά από χθες δεν λειτουργούν κανονικά.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, οι διευθυντές δεν προλαβαίνουν να ενημερώνουν γονείς και μαθητές και οι καθηγητές πασχίζουν να ανταποκριθούν στα καψόνια του Υπουργείου.