Έμποροι: Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους

Δελτίο τύπου, στο οποίο εκφράζει τη δυσαρέσκεια του, εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Σερρών με αφορμή τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση έναντι των ανεμβολίαστων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών εκφράζει την δυσαρέσκεια και αντίθεση του στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες 2 Νοεμβρίου 2021 ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης. Η “προσαρμογή στα νέα δεδομένα” που ανακοίνωσε ο υπουργός, θεωρούμε οτι είναι ένα “χτύπημα κάτω από τη ζώνη” για το λιανεμπόριο το οποίο ουδέποτε αποτέλεσε εστία μετάδοσης του covid-19.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός με νέα ΚΥΑ, από το Σάββατο θα ισχύουν επιπλέον μέτρα προσαρμογής, οριζόντια που θα αφορούν όλη την επικράτεια, τα οποία είναι:
Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δήμοσιο τομέα θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr), περιλαμβανομένων και των κληρικών στις εκκλησίες.
Η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, μεικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες) θα γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη pcr ή rapid τεστ.
Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.
Για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.
Η απαίτηση να ελέγχονται οι καταναλωτές κατά την είσοδο τους στο κατάστημα είναι απλά ανέφικτη! Υπάρχουν καταστήματα που δουλεύουν με 1 άτομο, είναι αδύνατον να εξυπηρετούν και να ελέγχουν συγχρόνως. Άλλωστε, βάση νόμου, υπάρχει ήδη περιοριστικό όριο ατόμων που εισέρχονται στο κατάστημα και το λιανεμπόριο, από την αρχή της πανδημίας, τηρεί πιστά όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Απαιτούμε από τον υπουργό να επανεξετάσει τα μέτρα και να ανακοινώσει άμεσα την αλλαγή τους.
Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών
Η Πρόεδρος κα. Μηλίγκα Κυριακή
Ο Γ. Γραμματέας κ. Πολυχρονίδης Αστέριος