Σχολεία: Κρουσμάτων συνέχεια και σήμερα..

Άνοιξαν χθες τα σχολεία με 16.000 απόντες καθώς μέχρι το πρωί της Δευτέρας τόσα ήταν τα δηλωμένα θετικά self tests.

Στην πραγματικότητα όμως οι απουσίες ήταν κατά πολύ περισσότερες αυτού του αριθμού καθώς πολλοί γονείς ήταν εκείνοι που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι την μετάδοση της Όμικρον.

Γνωστό έγινε επίσης ότι μεταξύ των 16.000 δηλωμένων θετικών περίπου 6.500 ήταν καθηγητές και δάσκαλοι, γεγονός που οδήγησε σε κενά στο ωρολόγιο πρόγραμμα ή σε άλλες περιπτώσεις τμήματα να σχολάσουν νωρίτερα και τα παιδιά να περιφέρονται στις πόλεις.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που είδαν το φως σήμερα, ακόμη 9.700 θετικά self tests δηλώθηκαν από χθες το απόγευμα και έπειτα. Ο νέος αριθμός των κρουσμάτων έχει αντίκτυπο στην μαθητική κοινότητα καθώς τα 9.700 άτομα είχαν παρουσία χθες στα σχολεία, γεγονός που βάζει σε “μπελάδες” μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα πρέπει να ελέγχονται για πέντε συνεχείς ημέρες με self tests και rapid tests.

Διευθυντές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε κρίση με την απόφαση που έλαβε η Υπουργός και η Κυβέρνηση αλλά και με τις αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν.

Μόνο αμέτοχοι δεν παρέμειναν οι μαθητές στα παραπάνω με αποτέλεσμα από χθες ήδη να πραγματοποιούνται καταλήψεις σε σχολεία της δευτεροβάθμιας ανά την επικράτεια.

Σχολεία : Δεκάδες καταλήψεις – Τι απαντά το υπουργείο - Ειδήσεις - νέα - Το  Βήμα Online