H σωστή επιλογή ανδρικών παπουτσιών στο διαδίκτυο

Η δοκιμή παπουτσιών είναι συχνά ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας αγοράς των παπουτσιών. Αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα παπούτσια σας online, αρκεί να ξέρετε τι να προσέξετε. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι ανδρικών παπουτσιών.

Επιλογή του σωστού τύπου παπουτσιού

Το πρώτο βήμα στην επιλογή ανδρικών παπουτσιών είναι να καθορίσετε τον τύπο του παπουτσιού που χρειάζεστε. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι υποδημάτων: παπούτσια για τρέξιμο, ποδοσφαιρικά παπούτσια, παπούτσια καταστρώματος, παντόφλες, σαγιονάρες ή Hogan Παπούτσια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς συνδυασμούς. Μπορεί να χρειάζεστε έναν ή περισσότερους τύπους για διαφορετικές περιστάσεις.

Όταν πρόκειται για επίσημα υποδήματα – όπως τα επαγγελματικά ή τα επίσημα παπούτσια – υπάρχουν διάφοροι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε:

Μην φοράτε αθλητικά παπούτσια με κοστούμι. Η μόνη εξαίρεση είναι τα αθλητικά παπούτσια (sneakers) ή Hogan ανδρικά που έχουν κλασικό στυλ και ταιριάζουν με το κοστούμι.

Αν φοράτε κοστούμι, φορέστε δερμάτινα μοκασίνια ή δερμάτινα παπούτσια με κορδόνια.

Μην φοράτε σανδάλια με κοστούμι, εκτός αν βρίσκεστε στην παραλία ή στην πισίνα.

Μπορείτε να μετρήσετε το πόδι σας στο σπίτι με μια μεζούρα ή να δείτε κάποιο αντίστοιχο ζευγάρι από τη γκαρνταρόμπα σας και να προσδιορίσετε εύκολα το μέγεθος του παπουτσιού σας. Για εσάς που δεν έχετε μεζούρα βρήκαμε την πιο απλή μέθοδο και την εξηγούμε λεπτομερώς παρακάτω!

Μετρώντας το μήκος του ποδιού σας σε ένα φύλλο χαρτί!

Για να μετρήσετε το μήκος του ποδιού σας, τοποθετήστε το ένα πόδι σε ένα φύλλο χαρτιού Α4, με τη φτέρνα στο ίδιο επίπεδο με έναν τοίχο. Σχεδιάστε ένα περίγραμμα γύρω από το περίγραμμα του ποδιού με ένα στυλό ή μολύβι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν χάρακα για να μετρήσετε την απόσταση μεταξύ του μακρύτερου δακτύλου του ποδιού και της φτέρνας. Μετά από αυτό, πρέπει να μετατρέψετε το μέγεθός σας σε μεγέθη ΕΕ.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να μετρήσετε και τα δύο πόδια ταυτόχρονα, τοποθετώντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο με τις φτέρνες τους στο ίδιο επίπεδο. Στη συνέχεια, σχεδιάστε ένα περίγραμμα γύρω τους και για τα δύο πόδια. Τέλος μετρήσετε και τα δύο πόδια για να προσδιορίσετε ποιο πόδι είναι μεγαλύτερο σε μήκος και πλάτος. Κατά κανόνα, αυτό είναι συνήθως το δεξί πόδι.