Πώς θα πετύχετε την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας

Αν είστε εργαζόμενη μητέρα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ισορροπήσετε αποτελεσματικά τη δουλειά και την οικογενειακή σας ζωή. Πρέπει να είστε συνεπής τόσο απέναντι στην εργασία σας, όσο και απέναντι στις ανάγκες των παιδιών σας.

Ας δούμε πώς θα το καταφέρετε.

  1. Τα προγράμματα θα σας βοηθήσουν

Τα προγράμματα, τόσο στη δουλειά, όσο και στο σπίτι, θα σας βοηθήσουν σημαντικά στο να οργανώσετε αποτελεσματικά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στη δουλειά είναι σημαντικό να θέτετε προτεραιότητες και να μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα μαζί. Η καλή οργάνωση θα σας βοηθήσει στο να μην καταλήγετε να παίρνετε τη δουλειά μαζί σας στο σπίτι, μια συνήθεια που δεν σας βοηθά να βρείτε ισορροπίες. Αντίστοιχα, χρειάζεστε προγράμματα και to-do λίστες για το σπίτι. Θέστε συγκεκριμένες ώρες για τη μελέτη των παιδιών, για τα γεύματά τους, σημειώστε τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους προκειμένου να μην τις ξεχνάτε κ.τ.λ.

  1. Οργανωθείτε από την προηγούμενη ημέρα

Αν έχετε οργανωθεί σωστά από την προηγούμενη ημέρα, τα πρωινά σας θα είναι πολύ πιο ήρεμα. Θα έχετε έτοιμα τα γεύματα των παιδιών για το σχολείο, θα έχετε επιλέξει τα ρούχα τους (και τα δικά σας), όλοι θα έχουν κάνει το μπάνιο τους κ.ο.κ. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να αγχώνεστε και να τρέχετε τελευταία στιγμή. Ούτε θα ανησυχείτε ότι θα καθυστερήσετε όλοι στις δουλειές σας.

  1. Αφιερώστε χρόνο και σε εσάς

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να δημιουργήσετε ισορροπίες μεταξύ της δουλειάς και της φροντίδας των παιδιών. Πρέπει να φροντίζετε και εσάς. Οπότε είναι σημαντικό να έχετε συγκεκριμένες ώρες, ενδεχομένως και ρουτίνες, για τον εαυτό σας. Χαλαρώστε διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, κάντε γυμναστική, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και γενικότερα κάντε τα πράγματα που σας αρέσουν. Μην ξεχνάτε να αφήνετε χώρο στο πρόγραμμά σας για να περνάτε ποιοτικό χρόνο και με τον σύντροφό σας.

Η σωστή βοήθεια είναι σημαντική

Βέβαια, το να έχετε τη σωστή βοήθεια είναι εξίσου σημαντικό. Είναι λογικό να μην καταφέρνετε πάντα να είστε άψογη σε όλα. Και τα παιδιά, ειδικά αν είναι μικρότερης ηλικίας ή αν έχουν μόλις περάσει στο Λύκειο, χρειάζονται αρκετή βοήθεια με τα μαθήματά τους.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη μπορούν να σας βοηθήσουν εδώ. Προσεγγίζουν κάθε μαθητή προσωποποιημένα, δίνοντας βάση στις ειδικές ανάγκες του, προετοιμάζοντάς τον σωστά για το σχολείο και δίνοντάς του όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προοδεύσει και να πετύχει τους στόχους του. Αν αναζητάτε φροντιστήριο στην Κοζάνη, τo φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ΕνΤάξη είναι μια επιλογή που σίγουρα αξίζει να σκεφτείτε.