Λόγοι που είναι καλό να κρατάτε ημερολόγιο ή αλλιώς σημειωματάριο

Υπάρχουν δεκάδες οφέλη τα οποία λαμβάνουμε όταν γράφουμε ημερολόγιο που πολλοί δεν γνωρίζουν,παρακάτω θα μάθετε μερικά από αυτά:

Κρατώντας ημερολόγιο ενισχύεται η μνήμη σας. Ναι καλά διαβάσατε!
Η ανθρώπινη μνήμη είναι αρκετά ασταθής. Η λήψη σημειώσεων αυξάνει την ικανότητά σας να τις θυμάστε, έχοντας έτσι μεγαλύτερη οργάνωση και αποδοτικότητα στην καθημερινότητα σας.

Βελτιώνεται η ψυχική σας υγεία .Έρευνα δεκαετιών υποστηρίζει τα οφέλη του ημερολογίου όσον αφορά τη  μείωση του άγχους ,  την ανακούφιση της κατάθλιψης  και  την αντιμετώπιση του τραύματος. Εάν συμβαίνουν αγχωτικά γεγονότα στη ζωή σας, το ημερολόγιο σας κάνει να σταματήσετε, να αναλογιστείτε και να κατανοήσετε όλα όσα συμβαίνουν.

Οραματιστείτε την προσωπική σας πρόοδο.

Είναι πολύ ωραίο να μπορούμε να ανατρέχουμε στις προηγούμενες ενέργειες και στόχους μας για να δούμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί.
Μπορείτε κάθε τρίμηνο,να  επανεξετάζεται τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί και αυτές που πραγματοποιήθηκαν.
Στο τέλος του χρόνου ή κοντά στα γενέθλιά σας, κάντε μια  προσωπική εκτίμηση. Έχοντας σημειωματαρια θα είστε σε θέση οργανώσετε τόσο την ημέρα σας όσο και ακόμα ολόκληρο τον μήνα. Μπορείτε να σημειώσετε σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε ή ακόμα και την λίστα του σούπερ μάρκετ.

Πως θα σας φαινόταν να μπορείτε να ανατρέξετε σε ημερολόγια που γράψατε προηγούμενα έτη, και να είστε σε θέση να φρεσκάρετε την μνήμη σας με τις εμπειρίες και τα κατορθώματα σας ή την πρόοδο που σημειώθηκε στα επαγγελματικά, οικογενειακά ή προσωπικά σας ζητήματα. Με αυτόν τον τρόπο ισως να παρακινηθείτε ξανά να βελτιώσετε άλλες πτυχές της ζωής σας που τυχόν να είχατε παραμελήσει και να πάρετε το απαραίτητο κίνητρο για να αντιμετωπίσετε τα επόμενα βήματα, όσο δύσκολα κι αν είναι.

Επίσης θα είστε σε θέση να αυξήσετε την δημιουργικότητα σας σημειώνοντας νέες ιδέες: μια ιδέα μπορεί να κάνει την εμφάνιση της όταν είστε κολλημένοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στο σπίτι, το να την σημειώσετε σάς επιτρέπει να επιστρέψετε σε αυτήν αργότερα και να δώσετε περισσότερη προσοχή στη χρησιμότητά της.
Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο μπορεί να λειτουργήσει είτε ως σημειωματάριο που γράφετε όλα όσα θα πρέπει να διευθετηθούν και πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε αλλά και ως έκφραση του εαυτού σας. Μπορείτε να σημειώνετε να συναισθήματα σας ή το πως ηταν η ημέρα σας. Μπορεί τώρα να μην το πιστέψετε αλλά θα σας βοηθήσει πολύ, διότι είναι ένας ακροατής που δεν κρίνει και έτσι μπορείτε να εκμυστηρευτείτε, γράφοντας το οτι σας αγχώνει, σας στεναχωρεί ακόμα και οτι σας κάνει χαρούμενους.