Πώς φροντίζουμε το μαγιό μας μετά τις βουτιές;

Ψάχνατε για πολύ καιρό το μαγιό που θα σας συνοδεύσει αυτό το καλοκαίρι στις διακοπές. Το ότι το βρήκατε, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορείτε πια να σταματήσετε να ασχολείστε με αυτό. Το μαγιό χρειάζεται και αυτό τη φροντίδα του, όπως και το καθετί που ντύνει το σώμα σας.

Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε το νέο σας μαγιό σαν καινούργιο και για τις επόμενες σεζόν; Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές μας.

  1. Όλα ξεκινούν από το αντιηλιακό

Η φροντίδα του μαγιό σας θα πρέπει να είναι συνεπής από την πρώτη του επαφή με το σώμα σας. Το λάδι και το αντιηλιακό αφήνουν εύκολα στίγματα στο ύφασμα. Εξαιτίας αυτού, η χρήση τους θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και απευθείας στο δέρμα σας. Ειδικά τα after sun λάδια καταστρέφουν τις ευαίσθητες ίνες του υφάσματος, οπότε, η εναλλακτική της κρέμας after sun είναι προτιμητέα.

  1. Η ποικιλία σώζει το μαγιό σου

Είναι καλή ιδέα να προτιμήσετε από δύο μαγιό και πάνω για να βάλετε στη βαλίτσα. Ο λόγος δεν είναι για έχετε ποικιλία στα Instagram Stories, αλλά για να σώσετε το ύφασμα των μαγιό. Για να επανέλθει το ύφασμα στην αρχική του κατάσταση, χρειάζεται να μείνει αφόρετο τουλάχιστον ένα 24ωρο. Μόνο έτσι θα έχετε τη σιγουριά ότι έχει στεγνώσει πλήρως το ύφασμα, με αποτέλεσμα την αποφυγή ανάπτυξης βακτηριδίων. Ένα μαγιό που φοριέται όλη μέρα και κάθε μέρα, είναι η καλύτερη φωλιά για βακτηρίδια που θα «χτυπήσουν» κατά πάσα πιθανότητα την ευαίσθητη περιοχή. Δεν θέλετε να πετύχετε κάτι τέτοιο τον Αύγουστο.

  1. Μακριά από το πλυντήριο

Ειδικά αν κάνετε καθημερινές βουτιές στη θάλασσα, είναι λογικό να μην έχετε όρεξη να πλένετε στο χέρι το μαγιό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκετε κάθε χρόνο την όρεξη να αγοράζετε ένα νέο μαγιό. Το πλυντήριο καταστρέφει τα ελαστικά του μέρη, και αλλοιώνει το χρώμα του υφάσματος. Το πλύσιμο στο χέρι με κρύο νερό, μετά από μια μέρα γεμάτη βουτιές, συντηρεί το μαγιό, αφού απομακρύνει αποτελεσματικά το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας.

  1. Κι αν μυρίζει;

Υπάρχει λύση και για αυτό. Όμως, ας δούμε πρώτα τι φταίει για τη μυρωδιά του μαγιό μας. Πρώτα από όλα, πριν αποθηκευτεί ένα μαγιό, θα πρέπει να έχει στεγνώσει πλήρως. Η μυρωδιά του είναι ένδειξη ύπαρξης βακτηριδίων, που αναπτύχθηκαν από την υγρασία. Για να απαλλαχθείτε από αυτά, προχωρήστε σε ένα ξέβγαλμα με ξύδι.

Για κάτι που προσπαθήσατε πολύ να βρείτε στο ιδανικό χρώμα και σχέδιο, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς θα το συντηρήσετε. Το μαγιό σας αξίζει τη φροντίδα του.