Πως θα κάνετε το perfect match στην απόκτηση σκύλου

Οι σκύλοι είναι οι πιστοί μας σύντροφοι εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ζουν με μια αγαπημένη οικογένεια ή με κάποιον που θα τα φροντίζει.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ράτσα σκύλου για τον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας. Αν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, θα θελήσετε ένα μικρόσωμο σκυλί που δεν έχει πολλές απαιτήσεις σε χώρο.

Αν σας αρέσει να πηγαίνετε για τρέξιμο ή πεζοπορία, ένας μεγάλος σκύλος είναι ιδανικός, επειδή είναι δραστήριος και του αρέσει να βρίσκεται έξω.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε αν ο σκύλος θα είναι καλός με τα παιδιά (αν έχετε) ή με άλλα κατοικίδια στο σπίτι σας.

Τα σκυλιά απαιτούν πολλή εκπαίδευση και προσοχή, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε χρόνο να αφιερώσετε στον νέο σας φίλο!

Υπάρχουν πολλές ράτσες σκύλων που διαφέρουν σε μέγεθος και ιδιοσυγκρασία.

Ορισμένες φυλές έχουν περισσότερες πιθανότητες από άλλες να υποφέρουν από προβλήματα υγείας, όπως δυσπλασία του ισχίου ή καρκίνο, λόγω της γενετικής τους σύστασης και των πρακτικών αναπαραγωγής τους κατά τη διάρκεια της ιστορίας.

Είναι σημαντικό για όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων να συμβαδίζουν με τις ετήσιες επισκέψεις στον κτηνίατρο, ώστε οι τριχωτοί φίλοι τους να παραμένουν ευτυχισμένοι και υγιείς! Επιπλέον φροντίστε να του δίνετε την καλύτερη ξηρά τροφή σκύλου και μετά από μια έρευνά για κρεβατάκια σκύλου, να του επιλέξετε το κατάλληλο με βάση τον σωματότυπο του.

Ο σκύλος είναι η καλύτερη παρέα. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά, θα είναι τόσο χαρούμενος που θα σας δει που δεν θα σκέφτεται καν πόσο κουρασμένος είστε. Δεν τους νοιάζει αν απουσίαζες όλη μέρα ή αν τους έλειψες. Θα σας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες, κουνώντας την ουρά τους και γλείφοντας το πρόσωπό σας. Θα πηδήξουν στον καναπέ και θα ξαπλώσουν στην αγκαλιά σου σαν πραγματικός βασιλιάς. Γιατί; Επειδή σας αγαπούν με όλη τους την καρδιά και θέλουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά σας. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τους πατήσουν κατά λάθος.

Μια τόσο όμορφη φιλία αξίζει σίγουρα τη φροντίδα και την προσοχή μας! Ας βοηθήσουμε τα κατοικίδιά μας να αισθάνονται ασφαλή και αγαπημένα στο σπίτι τους και να τρέφονται σωστά!