Η Σαντορίνη είναι το πιο ρομαντικό νησί της Ελλάδας

Η Σαντορίνη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του κόσμου, με χωριά σε παστέλ χρώματα χτισμένα σε απότομους βράχους, ένα καταγάλανο λιμάνι και παραλίες με μαύρη άμμο που προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Σίγουρά έχει πολλά να ανακαλύψετε άλλα σίγουρα μην αμελήσετε τα παρακάτω:

1.Έχει καταπληκτικές παραλίες

Ακόμα και στην υψηλή περίοδο, μπορείτε να απολαύσετε ήσυχες αμμουδιές ολομόναχες σε παραλίες όπως η Κόκκινη Παραλία ή η Λευκή Παραλία, οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος ή μέσω μεγάλων περιπάτων σε απόκρημνα μονοπάτια. Και αν αισθάνεστε περιπετειώδεις, κατευθυνθείτε στις παραλίες Περίσσα και Καμάρι, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ, όπως windsurfing, jet ski ή rent a boat στη Santorini.

  1. Μπορείτε να εξερευνήσετε το μοναδικό τοπίο με τα πόδια

Σε αντίθεση με πολλά άλλα ελληνικά νησιά, η Σαντορίνη δεν είναι επίπεδη, οπότε είναι ιδανική αν θέλετε να κάνετε πεζοπορικές εκδρομές. Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και μπορείτε να περπατήσετε στα Φηρά ή στο Ημεροβίγλι και στη συνέχεια να ξεκουραστείτε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες που υπάρχουν εκεί.

3.Έχει όμορφα ηλιοβασιλέματα

Η Σαντορίνη φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά της – είναι εκπληκτικά! Υπάρχουν πολλά μέρη από όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα, όπως η Οία, ο Πύργος ή τα Φηρά, αλλά να γνωρίζετε ότι η Οία έχει λιγότερο κόσμο από τα Φηρά και επίσης υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες από ό,τι στον Πύργο. Μια συμβουλή: Η θέα είναι εξαιρετική και από το επίπεδο της θάλασσας, η ενοικίαση σκάφους και η παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος από τη θάλασσα θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα!

  1. Η αρχαία πόλη του Ακρωτηρίου

Ο μινωικός οικισμός του Ακρωτηρίου ήταν κάποτε μια ακμάζουσα πόλη στη Σαντορίνη, μέχρι που μια ηφαιστειακή έκρηξη την κατέστρεψε το 1627 π.Χ.. Έμεινε ανεξερεύνητος μέχρι το 1967, όταν οι αρχαιολόγοι άρχισαν τις ανασκαφές και έφεραν στο φως μερικές από τις πιο καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες που έχουν βρεθεί ποτέ από αυτή την εποχή.

Η Σαντορίνη είναι αναμφισβήτητα το πιο ρομαντικό νησί της Ελλάδας και ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά μέρη για μήνα του μέλιτος. Είναι ο τέλειος προορισμός για όσους αναζητούν ειδυλλιακή ομορφιά, έντονη νυχτερινή ζωή, ατελείωτες παραλίες και σοβαρή πολυτέλεια. Με τα ρομαντικά της ηλιοβασιλέματα, τα ασβεστωμένα σπίτια σκαρφαλωμένα σε ηφαιστειακούς βράχους και τα κρυστάλλινα νερά της, η Σαντορίνη είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε στην Ελλάδα. Ψηφίστηκε πρόσφατα ως “το καλύτερο νησί του κόσμου” από τους αναγνώστες του περιοδικού Travel + Leisure και ψηφίστηκε επίσης ως “το πιο όμορφο νησί του κόσμου” από τους αναγνώστες του περιοδικού Conde Nast Traveller.