Προϊόντα που πρέπει να προτιμάτε για την προστασία του περιβάλλοντος

Όσο περνάνε τα χρόνια, η συνειδητοποίηση πως το περιβάλλον κινδυνεύει, γίνεται όλο και πιο έντονη. Συνεπώς, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι να επιλέγει ο κόσμος φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, που παράγονται με βιώσιμο τρόπο και που είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον. Ακολουθούν ορισμένα από αυτά τα προϊόντα, που είναι καλό να προτιμάτε.

Επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού, είναι ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που παράγετε.

Αναζητήστε μπουκάλια κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, όπως είναι το ανοξείδωτο ατσάλι ή το γυαλί.

Οδοντόβουρτσες από μπαμπού

Οι παραδοσιακές οδοντόβουρτσες, κατασκευάζονται από πλαστικό και δεν είναι βιοδιασπώμενες.

Οι οδοντόβουρτσες από μπαμπού από την άλλη πλευρά, κατασκευάζονται από βιώσιμες και ανανεώσιμες πηγές και είναι βιοδιασπώμενες. Είναι επίσης εξίσου αποτελεσματικές στον καθαρισμό των δοντιών σας.

Φυσικά προϊόντα καθαρισμού

Πολλά παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν έντονες χημικές ουσίες, που είναι επιβλαβείς τόσο για το περιβάλλον όσο και για την υγεία σας.

Αναζητήστε προϊόντα καθαρισμού από φυσικά συστατικά, όπως είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και τα αιθέρια έλαια.

Υφασμάτινες τσάντες για ψώνια

Οι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης, συμβάλλουν σημαντικά στη ρύπανση. Χρησιμοποιώντας υφασμάτινες τσάντες για ψώνια, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που παράγετε.

Επιπλέον, οι υφασμάτινες σακούλες είναι πιο ανθεκτικές και μπορούν να χωρέσουν περισσότερα ψώνια από τις πλαστικές σακούλες. Φυσικά, είναι επίσης πολύ χρήσιμες οι βιοδιασπώμενες σακούλες.

Ένα κόλπο που είναι καλό να γνωρίζετε, είναι ότι αν έχετε σακούλες πλαστικές σε καλή κατάσταση, μπορείτε να τις φυλάξετε κάπου και να τις επαναχρησιμοποιήσετε όσες περισσότερες φορές μπορείτε.

Βιοδιασπώμενα μαχαιροπήρουνα

Τα μαχαιροπήρουνα μίας χρήσης που κατασκευάζονται από πλαστικό, συμβάλλουν σημαντικά στην περιβαλλοντική ρύπανση.

Αναζητήστε βιοδιασπώμενα μαχαιροπήρουνα, από υλικά όπως είναι το μπαμπού.

Ρούχα φιλικά προς το περιβάλλον

Τα ρούχα που κατασκευάζονται από βιώσιμα υλικά, όπως το βιολογικό βαμβάκι και το μπαμπού, είναι καλύτερα για το περιβάλλον, από ό,τι τα ρούχα που κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά, όπως ο πολυεστέρας.

Προϊόντα φυτικής προέλευσης

Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από φυτικά υλικά, αποτελούν πιο βιώσιμη επιλογή, από τα προϊόντα που κατασκευάζονται από υλικά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο.

Για αυτό είναι καλό να αναζητήσετε προϊόντα, όπως είναι τα βιοπλαστικά προϊόντα, τα καύσιμα φυτικής προέλευσης και το φυσικό καουτσούκ.