Η Βασιλική Πανταζή Υπ. Δημ. Σύμβουλος με τη Βαρβάρα Μητλιάγκα μιλάει στο goserres.gr και μας λέει γιατί “Εντός”

Η Βασιλική Πανταζή δηλώνει “Εντός” στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, με το συνδυασμό της Βαρβάρα Μητλιάγκα.

1 Πως οδηγηθήκατε στην απόφαση να συμμετάσχετε στις δημοτικές εκλογές;

Η απόφαση ήρθε σχετικά εύκολα, μετά από μία γνωριμία με την Βαρβάρα. Δεν χρειάστηκε να με πείσει, το καθαρό της βλέμμα και η προσωπικότητά της μου έδωσαν έμπνευση και δύναμη για να ενταχθώ στην ομάδα και να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα η νέα γενιά, που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί και μάχεται καθημερινά να βρει τη θέση της στην κοινωνία, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το μέλλον της, να πετύχει τους στόχους της και να δημιουργήσει νέους.

2 Γιατί είσαι υποψήφια με την κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα;

Γιατί η Βαρβάρα έχει ανιδιοτέλεια, έχει όπως είπα, καθαρό βλέμμα, έχει όραμα για αυτήν την πόλη και θα το πετύχει. Γιατί η Βαρβάρα έχει ανθρωπιά, θέλει να ενσωματώσει όλες τις ομάδες ανθρώπων στον Δήμο μας, νέους γονείς, παιδιά, εφήβους, ηλικιωμένους. Επίσης, στο πρόσωπο της Βαρβάρας είδα φως και εμπιστοσύνη, βασικές αξίες και πολλά εφόδια,  που με οδήγησαν στο ναι για μια «Νέα Αρχή με Δήμαρχο τη Βαρβάρα Μητλιάγκα».

3 Ακούμε συνεχώς για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο και που χρειάζονται λύση. Ποιο θεωρείτε πως είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου;

Όλα ξεκινάνε από την νοοτροπία μας, εμείς έχουμε τη δύναμη της αλλαγής και ως πολίτες οφείλουμε να την προτάξουμε μπροστά. Η νοοτροπία της «καρέκλας», λοιπόν,  οδήγησε δυστυχώς στον κακό σχεδιασμό,  στην έλλειψη προγραμματισμού και μελετών για τουριστική ανάπτυξη και έργα υποδομής  και για ουσιαστικές συντηρήσεις σε δημόσια κτήρια και σχολεία. Υπάρχει ελλιπές ενδιαφέρον για την αθλητική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Σε μια σύγχρονη εποχή είναι απαγορευτικό να μην υπάρχει κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις, στάδια και γήπεδα. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν παιδικές χαρές στην πόλη και στα χωριά μας. Είναι εξοργιστικό να βλέπεις τους φίλους σου να φεύγουν από τον τόπο τους γιατί δεν μπορούν να εργαστούν. Σπούδασα σε μια άλλη πόλη, έζησα στο εξωτερικό και ταξιδεύω συχνά, οπότε μπορώ να πω, πως ο Δήμος έχει δυνατότητες να αναπτυχθεί και να γίνει ένα σύγχρονο πρότυπο. Λείπει δυστυχώς από την υπάρχουν Δημοτική αρχή η όρεξη για δουλειά και προσφορά προς το κοινό συμφέρον.

4 Ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα του δήμου;

Τα καθημερινά προβλήματα είναι πολλά και έντονα. Οι χώροι στάθμευσης, η καθαριότητα, οι μπαλωμένοι και επικίνδυνοι πλέον δρόμοι σε πολλά σημεία, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας. Ο ελλιπής φωτισμός σε γειτονιές και σε κεντρικά σημεία, που οδηγούν σε ατυχήματα. Ακόμα, δεν υπάρχουν καρδιές πρασίνου και πάρκα, η κοιλάδες των Αγίων Αναργύρων,  Αγίου Γεωργίου, Αγίας Βαρβάρας και το πάρκο της Ομόνοιας δεν έχουν αξιοποιηθεί στον μέγιστο βαθμό και φυσικά ο ελλιπής σχεδιασμός για αξιοποίηση χώρων για δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά.

5 Σε ποιο βασικό θέμα θα επικεντρωθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σερρών;

Η ομάδα μας είναι πολυδυναμική και έτοιμη να σηκώσει μανίκια από την επόμενη κιόλας μέρα, δουλεύοντας σκληρά για έργα και κινήσεις που θα τονώσουν όλες τις δυνατότητες του Δήμου μας. Προσωπικά, τα ενδιαφέροντά μου και οι σπουδές μου εστιάζουν στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού. Με φρέσκες και σύγχρονες ιδέες που θα τονώσουν την πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου μας, θέλω όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν τόπο που θα προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες, που θα ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά, προσφέροντας μια ποιοτική καθημερινότητα για όλους μας.

6 Μια πρόβλεψή για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Δήμο

Στις 8 του Οκτώβρη εκλέγουμε νέα Δήμαρχο, ξεκινάει η δημιουργία για το κοινό μας σπίτι. Οι Σερραίοι πολίτες θέλουν  την αλλαγή και αναζητούν καθαρά και νέα πρόσωπα στην Αυτοδιοίκηση. Εμείς, λοιπόν, προσφέρουμε την όρεξη και το όραμά μας, χωρίς μεγάλα λόγια, με σεβασμό, ζωντάνια και ειλικρίνεια προς κάθε Σερραίο πολίτη. Στις 8 Οκτωβρίου, λοιπόν, πιστεύω πως θα πάρουμε την εντολή για να τεθούν σε πλήρη λειτουργία όλα τα γρανάζια της ομάδας μας. Στις 8 Οκτώβρη εκλέγουμε Δήμαρχο τη Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Λίγα λόγια για τη Βασιλική: Γεννημένη το 1996, πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στις Σέρρες.
Σπούδασα Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης, στην Κομοτηνή, όπου αποφοίτησα το 2018.
Έπειτα, έζησα 2 χρόνια στην Γερμανία αλλά το 2020 αποφάσισα να γυρίσω πίσω και να χτίσω την ζωή μου στην πόλη μας.
Εργάστηκα στην Δομή Φιλοξενίας προσφύγων Σερρών και Δράμας ως καθηγήτρια Ελληνικών.
Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα παρακολούθησα σεμινάρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ενηλίκων.
Ακόμα, συμμετέχω σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα και σε εθελοντικές δράσεις τόσο στην πόλη μας όσο και στο εξωτερικό.
Είμαι ανήσυχο πνεύμα, με κοινωνικές ανησυχίες, αγωνίες, όνειρα και στόχους για έναν κόσμο που σέβεται και αγαπάει τα παιδιά του.