Δολοφονία οδηγού ταξί: Ίδιο το όπλο στις δύο επιθέσεις στην Κηφισιά

Ταυτοποιήθηκε βαλλιστικά από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η χρήση του ίδιου όπλου των 22 χιλιοστών και στις δύο επιθέσεις σε βάρος των δύο οδηγών ταξί στην Κηφισιά.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έλαβαν αργά το πρωί την προφορική ενημέρωση για την ταυτοποίηση, για την οποία θα ενημερωθούν και εγγράφως, ενδεχομένως αργότερα το απόγευμα.

Και επισήμως πλέον έχουμε ένα σειριακό δράστη, που στοχοποίησε συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα και σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, απογευματινές και βραδυνές αντίστοιχα ώρες, σε μία περιοχή την οποία ενδεχομένως γνωρίζει καλά.

Το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ενημέρωσε χθες το πρωί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, πως είχαν στην περιοχή τους άλλο ένα περιστατικό, το Σάββατο της 11ης Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ μόλις 9 τετράγωνα από το σημείο που έγινε η χθεσινή εκτέλεση! Τότε ένας 32χρονος οδηγός ταξί που έκανε μεροκάματα στο ταξί του πατέρα του τα Σαββατοκύριακα, παρέλαβε έναν πελάτη από την περιοχή της Κηφισιάς και μόλις 9 τετράγωνα και περίπου 1 χλμ., πριν το σημείο της χθεσινής δολοφονίας, χωρίς να του πει τίποτα ο… «πελάτης», ένιωσε ένα έντονο σφύριγμα στο αυτί του και κάψιμο και έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του, ενώ ζήτησε κατά την περιγραφή του από τον δράστη, αφού δεν ήξερε τι του είχε συμβεί, να σηκώσει το χειρόφρενο για να μην συγκρουστούν, κάτι που ο δράστης έπραξε, άρα ενδεχομένως οι Αρχές να έχουν αποτυπώματά του.

Τότε, ο δράστης άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τράπηκε σε φυγή… Μόλις συνήλθε το θύμα μετέβη μόνος του, οδηγώντας σε Νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στην ακτινογραφία, πως ο νεαρός έφερε τρεις καρφωμένες βολίδες στο κρανίο και συγκεκριμένα στο ινιακό οστό!

Αμέσως εισήλθε στο χειρουργείο και οι γιατροί του αφαίρεσαν και τις τρεις σφαίρες μικρού διαμετρήματος, εκ των οποίων καμία δεν είχε εισέλθει στον εγκέφαλο και όλες είχαν σταματήσει στο οστό! Η τύχη αυτού του ανθρώπου μέσα στην ατυχία είναι πραγματικά απερίγραπτη…

Χθες λοιπόν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής τον επισκέφτηκαν και εκείνοι για να του πάρουν κατάθεση κάτι που θα επαναληφθεί αργότερα όμως, καθώς το θύμα προέρχεται από ένα βαρύ χειρουργείο στο κεφάλι και αντιμετωπίζει κενά στην μνήμη του.

Είναι δύσκολο να μπορεί να αξιολογήσει κανείς αν ο δράστης χρησιμοποιεί σιγαστήρα ή όχι, γιατί είναι λογικό το θύμα μετά από κάτι τέτοιο να θυμάται μόνο το ότι απλά έχασε τις αισθήσεις και στην ουσία δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι του είχε συμβεί. Η περιγραφή του δράστη που έχει δώσει είναι ενός άντρα περίπου στα 30 έτη με φόρμα και κουκούλα που του έκανε νόημα να τον παραλάβει σε περιοχή της Κηφισιάς και μετά από μία διαδρομή αξίας μόλις 3,5 ευρώ του είπε να σταματήσει. Τότε ένιωσε αυτά που προαναφέρθηκαν και έχασε τις αισθήσεις του.

Στην παρούσα φάση δεν αποκλείεται να πρόκειται και για μετασκευή όπλου από αεροβόλο σε πυροβόλο. Την ίδια τύχη με το πρώτο θύμα δεν την είχε όμως ο 52χρονος οδηγός ταξί που βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης νεκρός και μέσα στο ταξί του, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Το ταξί είχε καταλήξει πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τον βρήκε έτσι ο οδηγός ενός λεωφορείου που δυσκολευόταν να περάσει και κατέβηκε να δει τι είχε συμβεί.

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής. Βρέθηκαν εντός του οχήματος δύο κάλυκες και μία βολίδα των 22 χιλιοστών.Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του θύματος. Στην περίπτωση του 52χρονου και τα δύο τυφλά τραύματα είχαν προκαλέσει τον θάνατο αφού ο δράστης τον πυροβόλησε στον δεξί κρόταφο. Ως πολυ πιο μαλακό και λεπτό οστό από το ινιακό οι σφαίρες του μικρού διαμετρήματος καρφώθηκαν στον εγκέφαλο του θύματος και η μία μάλιστα προκάλεσε διαμπερές τραύμα…

Ο άτυχος οικογενειάρχης δούλευε ως οδηγός ταξί μόλις τους τελευταίους 6 μήνες. Οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής σάρωσαν σήμερα τις περιοχές από τις οποίες πέρασαν τα δύο ταξί, ειδικά για το πρώτο έχουν σαφή εικόνα όλης της διαδρομής και συνέλλεξαν όλα τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων από σπίτια και καταστήματα για να τα εξετάσουν καρέ-καρέ, ενώ προσπάθησαν να εντοπίσουν τυχόν μάρτυρες ή άτομα που να αντιλήφθηκαν κάτι που να τους τράβηξε την προσοχή τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Από τα ταξί βεβαίως λήφθηκαν αποτυπώματα και τυχόν ίχνη γενετικών υλικών, όμως η δυσκολία είναι προφανής αφού μιλάμε για ταξί που μπαίνουν δεκάδες άνθρωποι κάθε ημέρα και θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο να συγκριθούν τα αποτυπώματα και τα γενετικά υλικά του ενός ταξί με το άλλο ώστε να υπάρξει τυχόν ταύτιση ανάμεσα σε δύο δείγματα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν φόρεσε γάντια ο δράστης κλπ.

Το προφίλ του δράστη, δείχνει ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του σειριακού δράστη, που στοχοποιεί συγκεκριμένη ομάδα ατόμων και γεωγραφικό σημείο που τον “εξυπηρετεί”, να χτυπά…

Είναι απαραίτητο να τονιστεί, ότι αν κάποιος πολίτης είδε ή αντιλήφθηκε κάτι που πράγματι μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές να εντοπίσουν τον δράστη, να επικοινωνήσει με την Ασφάλεια ή το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και να το αναφέρει. Βεβαίως, αξιωματικοί της Ασφάλειας επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να προκληθεί πανικός, ενώ επισημαίνουν ότι λαμβάνονται μέτρα και η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ενδεχομένως, επιλέγει και συγκεκριμένη μάρκα και κατηγορία ταξί, αφού και στις δύο περιπτώσει και τα δύο ταξί ήταν Mercedes.

Πηγή