Υποδοχή Ιερών Λειψάνων στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Ιερά Μητρόπολις Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα στο παραδοσιακό και γραφικό χωριό Βαμβακόφυτο αναβίωσε ένα έθιμο που κρατάει εκατοντάδες χρόνια.

Την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου η ενορία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο μεταβαίνουν στην Ιερά και Σεβασμία Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σερρών και τελούν την Θεία Λειτουργία εξαιτίας της δωρεάς της Μονής να χτιστεί το πανέμορφο και παραδοσιακό καμπαναριό του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βαμβακοφύτου.

Έτσι σε ανταπόδοση της επισκέψεως των κατοίκων του χωριού, η Αδελφότητα της Μονής με την Καθηγουμένη Γερόντισσα Φεβρωνία το Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων φέρνουν ως ευλογία ιερά λείψανα χάριν αγιασμού ολων των κατοίκων.

Τα ιερά λείψανα εκόμισε η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Φεβρωνία Μοναχή στον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο και μετά την δέηση στην πλατεία του χωριού μετέβησαν εν πομπή στον Ναό για την ακολουθία του εσπερινού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατο τόνισε οτι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας και να τηρούμε τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα μας.

Τέλος ευχαρίστησε την Γερόντισσα και τις Αδελφές οι οποίες μάλιστα έψαλλαν κατανυκτικότατα στην ακολουθία του εσπερινού.

Εν συνεχεία ακολούθησε δεξίωση και γλέντι με την συμμετοχή των πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων του Βαμβακοφύτου.

Πηγή: romfea.gr