Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο τουρνουά του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, Στέλιος Γιαννακόπουλος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο τουρνουά κατά της φτώχιας και της πείνας που θα διοργανώσει την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός.

Το τουρνουά  θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό ενώ θα ακολουθήσουν τα τουρνουά για το περιβάλλον και αυτό κατά του ρατσισμού. Μάλιστα πέρυσι είχαν πάρει μέρος  600 παιδιά από 16 ποδοσφαιρικές ακαδημίες. Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός πρωτοπορεί σε τέτοιες  εκδηλώσεις που ευαισθητοποιούν τη νέα γενιά και διεξάγονται στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί o UNPD, η FIFA, η UEFA, με πρεσβευτές καλής θέλησης τους βετεράνους, παγκοσμίου κλάσεως, ποδοσφαιριστές καλής θελήσεως, Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο.

Στα τουρνουά που διοργανώνει ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός καλεί παίκτες που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Σε  προηγούμενα τουρνουά είχαν τιμηθεί οι Νικοπολίδης, Καραγκούνης, Βρύζας, Σαμαράς, Χαριστέας και Γεωργιάδης.

Καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση και την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων έχουν η κ. Καίτη Εμμανουηλίδου και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Τσιφούτης που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις γνωριμίες και τις φιλίες που έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών: «Οι ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία με τα χρώματα της Εθνικής με χαρά αποδέχονται τις προσκλήσεις μας. Είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά να βρεθούν δίπλα στα ινδάλματα τους». Ο Γιώργος Τσιφούτης έχει επικοινωνήσει και με άλλα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου για το τουρνουά για το περιβάλλον που θα γίνει το Μάιο.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εντυπωσιακής πορείας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τροπαίου. Είχε σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Ελλάδα και Αγγλία. Κατέκτησε επτά πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ελλάδος με τον Ολυμπιακό ενώ το γκολ που σημείωσε με τη φανέλα του Ολυμπιακού εναντίον της Πόρτο στις 17 Σεπτεμβρίου 1997 στο ΟΑΚΑ, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ψηφίστηκε ως το καλύτερο εκείνης της χρονιάς στη διοργάνωση. Αγωνίστηκε στη Μπόλτον και στη Χαλ ενώ ήταν πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

ert.gr