Δίνει “ανάσα” στα ελληνικά καπνά με νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ η Παπαστράτος

Η ύψους 300 εκατ. ευρώ επένδυση αφορά στις ράβδους καπνού (heets) που χρησιμοποιούνται στις συσκευές IQOS και υποκαθιστούν το παραδοσιακό τσιγάρο.

Το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ύλης θα προέρχεται από την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και ειδικότερα- όπως έχουν γράψει σε σχετικά ρεπορτάζ το ypaithros.gr και η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα»- από ποιοτικά αρωματικά καπνά ανατολικού τύπου (μπασμά).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 10 μήνες και στην πλήρη ανάπτυξή του θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας. Υπολογίζεται ότι θα παράγονται ετησίως 10 δισ. ράβδοι καπνού, με βασικό προορισμό τις αγορές του εξωτερικού.

Με την κατασκευή της νέας μονάδας, η Ελλάδα γίνεται, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, το τρίτο κέντρο παραγωγής των καινοτόμων heets παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρ. Χαρπαντίδη η ελληνική θυγατρική της Phillip Morris κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει την επένδυση, προβάλλοντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που εξασφαλίζουν στη χώρα μας τα άριστης ποιότητας καπνά που παράγει, η γεωγραφική της θέση καθώς και το υψηλής αξίας ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό. Ο ίδιος τόνισε ότι, με την απόφαση αυτή, η μητρική εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα ότι «εμπιστεύεται τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τη θέση της χώρας» εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

 

ΠΗΓΗ