Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 5 χιλ.

Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης

Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 5 χιλ.

Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής του North Olympus Trail Vrontou (ΕΟΣ Βροντούς) είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη μέσα από τον αθλητισμό της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.

Για τον παραπάνω σκοπό δημιουργήσαμε ένα νέο αγώνα ορεινού βουνού μήκους 5 χιλ. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή σε χαμηλό υψόμετρο ( μεταξύ 320μ και 610 μ) η οποία ενώνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό τους Άγιους Απόστολους Βροντούς ( όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς ).

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αγίας Κόρης. Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη :
Το προσκύνημα της Αγία Κόρη βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια .
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να πάρει στο χαρέμι του ο Αλί Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την ονόμασαν Αγία Κόρη . Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς.

Με εκτίμηση η Οργανωτική Επιτροπή του “ 2oυ North Olympus Trail Vrontou 2017 “ ( ΕΟΣ Βροντούς )
Βροντού Πιερίας 12/4/2017

Προκήρυξη αγώνα
“ Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης “
Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 5 χιλ.

ΓΕΝΙΚΑ
Ο αγώνας “ Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης “ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 4 Ιουνίου2017, την ημέρα που διεξάγεται και ο North Οlympus Trail Vrontou 20 χιλ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αγίας Κόρης. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 5χιλ. αφορά μια μέτριας δυσκολίας κυκλική διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας δεν υπάρχει. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά ,περίπου στο μέσον της διαδρομής στη θέση Τζουβάλι 580μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό τους Άγιους Αποστόλους, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μ και το μέγιστο 630. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτοκαι ενωνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και θα διαρκέσουν μέχρι Πέμπτη 25 Μαιου 2017, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμο της διοργάνωσης.
Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι :
Τράπεζα Πειραιώς:
IBAN GR10 0171 6160 0066 1614 0382 267 . Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ.
«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και τον αγώνα “ Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης
“Επίσης μπορείτε να πληρώσετε και στον ταμεία του συλλόγου Σπανό Γιώργο τηλ 6973 804 843.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 04/06) και ώρες 08:00-09:30 στους Άγιους Απόστολους. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 5 Ευρώ.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
 δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα,
 τροφοδοσία σε ένα σταθμό,
 ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,
 αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν
 υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή Τζουβάλι (νερό και ισοτονικά ).

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Το χρονικό όριο του αγώνα δεν θα υπάρχει ουτε ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.
Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο e-mail: eosvrontous@gmail.com
Βροντού Πιερίας 12 /4/2017