Success Story: Η νεαρή Θεσσαλονικιά που έχει βάλει στόχο τη κορυφή στο χώρο της μόδας

Φθάνοντας εγκαίρως στο ραντεβού για τη συνέντευξη, χωρίς να έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα, είχα την απορία πως θα εξελιχθεί η κουβέντα με τη νεαρή καλεσμένη μου.

Ένα νέο κορίτσι από την Θεσσαλονίκη, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο χώρο του ρούχου, και αυτό ήταν ο λόγος της συνάντησης μας. Μέσα σε ένα κλίμα φόβου και επιφυλακτικότητας, δεν φοβήθηκε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της, ούτε περίμενε παθητικά την ευκαιρία της.Η Γιώτα Κουντουρά, η νεαρή Θεσσαλονικιά, κατάφερε να κάνει το πάθος της επάγγελμα και μας συστήνεται.

Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον ανάμεσα σε τόπια υφάσματα, σε κλωστές και ραπτομηχανές. Η οικογενειακή επιχείρηση που έφτιαχνε ρούχα, ήταν οι εικόνες της τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Για χρόνια έβλεπε τους γονείς της να παλεύουν με το χρόνο και τις παραγγελίες. Σε νεαρή ηλικία έχασε τον πατέρα της, και η επιχείρηση πνίγηκε στα χρέη. Μια οδυνηρή προσωπική στιγμή που την έκανε ακόμα πιο δυνατή. Ούτε τα οικογενειακά χρέη την αποθάρρυναν.

Σπούδασε σχέδιο μόδας και styling, παράλληλα άρχισε να εργάζεται για να αποκτήσει εμπειρία, και στα 19 της όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία που ζητούσε, την υποδέχτηκε γεμάτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Μόλις 19 ετών, παίρνει μέρος σε ένα διαγωνισμό στο Παρίσι, με τίτλο ”Who is next ”, βγαίνει πρώτη, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους πολύ δικούς τους της ανθρώπους.

Με την αυτοπεποίθηση της πρωτιάς, ιδρύει τη δική της επιχείρηση, και κάνει την είσοδο της στο χώρο της μόδας με το brand name ”Kiss The Designer”. Γιατί η Γιώτα έχει ερωτική σχέση με τη μόδα, και θέλει να το εκφράσει. Συγκεντρωτική, δουλεύει ασταμάτητα, σχεδιάζει τα ρούχα της, επιβλέπει την εργασία όλων, ράβει ακόμα και μόνη της, και κάπως έτσι καταφέρνει την πόλη της Θεσσαλονίκης να υποκλιθεί στην επιμονή της.

Γρήγορα την μαθαίνει και η Αθήνα, με την δουλειά να αυξάνεται, αλλά παράλληλα αυξάνεται και ο δυναμισμός της. Στην ερώτηση αν φοβάται την οικονομική κρίση στη χώρα μας, με ξαφνιάζει με την ειλικρίνεια της. Φυσικά και την φοβίζει η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν σκέφτεται να φύγει, θα μείνει να παλέψει.

Ονειρεύεται να δημιούργησει ένα παγκόσμιο brand name, που οι ξένοι θα σεβαστούν και θα αναγνωρίσουν. Μια μεγάλη επίδειξη μόδας είναι στα άμεσα σχέδια της με ρούχα που δεν θα επηρεάζονται από κανένα. Εμπνέεται από εικόνες της πόλης μας και για αυτό διαφέρει. Η Γιώτα Κουντουρά, κόντρα στο πνεύμα της εποχής, στοχεύει τη κορυφή. Ας της ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Περισσότερα