Συνεχίζονται οι εγγραφές για όλα τα τμήματα στην Θρακική Εστία Σερρών

Ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει την Κυριακή 24/9/17 ώρα 11.30 π.μ. Καλούνται όλοι οι χορευτές, χορωδοί μέλη και φίλοι της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ να παρευρεθούν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2017-2018.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν από τις 25/9/17.
‘Ας γνωρίσουμε και την φετινή σχολική χρονιά στα παιδιά μας το κόσμο των παραδοσιακών ελληνικών χορών. Η πρόοδος ενός τόπου εξαρτάται από την μόρφωση και την αγωγή που δίνεται στα παιδιά. Οι σωματικές και κινητικές δυνατότητες ενός παιδιού είναι η βάση για την πνευματική και νοητική του ανάπτυξη. Σαν ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ υπηρετούμε δύο βασικά στοιχεία της παιδικής αγωγής. Την κίνηση και τον ρυθμό, μέσα από την συνέχιση της Ελληνικής και Θρακιώτικης παράδοσης.
ΧΟΡΟΣ- ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΕΚΦΡΑΣΗ- ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ- ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.
Τα παιδιά μας θα πρέπει να αγαπήσουν τον χορό, το τραγούδι, την μελωδία, την παράδοση και συγχρόνως να νοιώσουν την Ελληνική τους ταυτότητα.
ΙΔΑΝΙΚΗ κινητική αγωγή για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλες τις ηλικίες η εκμάθηση των ελληνικών παραδοσιακών χορών, που συγχρόνως προσφέρει και μία ευρύτερη γνώση του πολιτισμού μας.
Οι χορευτές μας και χορωδοί συμμετέχουν σε Πανελλήνια και Διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε παραστάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, εκδρομές και εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την διάδοση της παράδοσής μας. ‘Ενας κόσμος πλούσιος σε ευκαιρίες και ερεθίσματα.
Λειτουργούν τμήματα χορού: Παιδικά από 5 χρονών, προεφηβικά, Εφηβικά, Τμήματα φοιτητών και τμήματα ενηλίκων.
Λειτουργεί τμήμα χορωδίας ενηλίκων.
Πληροφορίες για εγγραφές στην ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΕΡΡΩΝ – Ομήρων 9 καθημερινά από 7-9 μ.μ. και στα τηλ. 232106380