Διεξήχθη ο μαθηματικός διαγωνισμός “Θαλής” στις Σέρρες

Χθες στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών έλαβαν χώρα οι μαθηματικοί διαγωνισμοί Θαλής και Διόφαντος που διοργανώνονται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Η συμμετοχή των μαθητών φέτος ήτανε πέραν των προσδοκιών των υπευθύνων (170 μαθητές έλαβαν μέρος) γεγονός που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη. Στο χώρο βρέθηκαν και αρκετοί γονείς που υποστηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

Σκοπός των διαγωνισμών είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Να θυμίσουμε ότι φέτος σαν χώρα είχαμε την καλύτερή μας επίδοση, 12η θέση ανάμεσα σε 111 χώρες, στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε στη Βραζιλία.

Ο διαγωνισμός «Θαλής» απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων του γυμνασίου καθώς και όλων των τάξεων του λυκείου, διεξάγεται φέτος για 78η φορά υπό την αιγίδα της Ε.Μ.Ε. Αντίστοιχα ο διαγωνισμός «Διόφαντος» απευθύνεται μόνο στους μαθητές της Α΄ τάξης του γυμνασίου, γίνεται φέτος για 2η φορά στο νομό μας, με υπεύθυνο το τοπικό παράρτημα της Ε.Μ.Ε.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη φάση, δηλαδή ο διαγωνισμός «Ευκλείδης» , θα διενεργηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και θα αφορά όλους τους επιτυχόντες του «Θαλή».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ε.Μ.Ε καθώς και τις δράσεις του τοπικού παραρτήματος επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους.

Ε.Μ.Ε : www.hms.gr

Ε.Μ.Ε Σερρών: www.mathserres.xyz