Δείτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας που βρίσκεται τώρα…. ο Άγιος Βασίλης!

Η υπηρεσία αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) δημιούργησε ιστοσελίδα όπου όλοι μπορούν να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο το «στίγμα» του Άγιου Βασίλη.

Το ταξίδι του Άγιου Βασίλη ξεκίνησε και φέτος την παραμονή των Χριστουγέννων, όπως επιβεβαιώνει η στρατιωτική διοίκηση που είναι επιφορτισμένη με την αεροπορική ασφάλεια των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) κι η οποία ακολουθεί κάθε χρόνο όλες τις μετακινήσεις του αγαπημένου Άγιου των παιδιών.
Αφού απογειώθηκε από την έδρα του στον Βόρειο Πόλο, περίπου στις 13:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη σύντομα πήρε ύψος και πέταξε πάνω από την Υφήλιο, ενώ γύρω στις 15:00 πλησίασε τη Νέα Ζηλανδία.
Σε διάστημα πέντε ωρών, αναμένεται να διανείμει 1,57 δισεκατομμύρια δώρα, σύμφωνα με το Norad, που καταμετρά τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο.
Η υπηρεσία αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (NORAD) έφτιαξε έναν ιστότοπο (www.noradsanta.org) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν σε πραγματικό χρόνο το στίγμα του Άγιου Βασίλη, σε μία από τις 8 γλώσσες που διατίθενται, όπως επίσης και μια τηλεφωνική γραμμή που αναμένεται να λάβει έως και 140.000 τηλεφωνήματα εντός της ημέρας. Επιπλέον έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το @NoradSanta.
Η παράδοση αυτή χρονολογείται από το 1955.
Ανάλογη εφαρμογή έχει αναπτύξει και η google. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του Αη Βασίλη προς τις καμινάδες μας σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους.

 

norad santa trucker

google santa trucker

Πηγή