Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής μας “παγιδεύει στο χρόνο” με το βιολί του

Ένα ταξί με εικόνα και ήχο μας κάνει το νέο βίντεο κλιπ του συνθέτη Παπουτσή Κωνσταντίνου με τίτλο Time Trap, παγίδα του χρόνου.Είναι ένα ορχηστικό κομμάτι με κύρια όργανα το βιολί και το φλάουτο. Το κομμάτι είναι από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Κωνσταντίνου με τίτλο The Soul of Amfipolis”.Το βίντεο είναι σε σκηνοθεσία και φωτογραφία του νέου σκηνοθέτη Mirjan Gjergjevica και της σεναριογράφου  Χριστιάνας Βερόνικας Καποδίστρια ή οποία είναι και η ηθοποιός στο βίντεο.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη:

Ο Κωνσταντίνος Παπουτσής γεννήθηκε στις Σέρρες το 1977. Από μικρός ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική, πιάνο, βιολί και ανώτερα θεωρητικά και είναι μέλος της χορωδίας του ομίλου Ορφέα Σερρών.
Το 2013 στον 11ο διαγωνισμό σύνθεσης (Ωδείο Φουντούλη), απέσπασε το 2o βραβείο στην κατηγορία σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής με το κομμάτι «Ασημένια λίμνη» και το 2ο βραβείο στην κατηγορία ηλεκτρονική μουσική με το κομμάτι «Παγίδα του χρόνου».
Στις αρχές του 2014 εκδόθηκε από την FM Records η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Silver Lake” που αποτελείται από τρία ορχηστρικά κομμάτια 1. Rainy day, 2. Silver Lake, 3. Time trap. Τα κομμάτια αυτά περιέχονται και σε άλλα συλλεκτικά album’s ορισμένα από αυτά είναι : Complete Guide to Violin, Secret Violin Moments, The Secret of Antikythera Treasure,Corfu Lounge, Mykonos Beat, Party in Rhodes, Relax in Crete, Valentine’s Day Secret Love, Sounds of the Mediterranean.
Τον Μάιο του 2014 ανέβασε την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Ταξίδι στην Ασημένια λίμνη» στο Δημοτικό θέατρο των Σερρών.
Την ίδια χρονιά συμμετείχε στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμό για Συνθέτες & Σολίστ της Ορχήστρας Δωματίου της Νέας Υόρκης (Βραβείο Ρεσπίγκι).

Ακόμα κομμάτια του έγιναν μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ σχετικά με την λίμνη Κερκίνη.
Το 2016 κυκλοφορεί το άλμπουμ του με τίτλο «The soul of Amfipolis» από το οποίο κάποια μέρη του χρησιμοποιούνται σαν μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ σχετικά με τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
Τον Ιανουάριο του 2016 παρουσιάζει μαζί με άλλους τρεις συνθέτες (Νίκη Μανωλίδου, Ματίνα Τζαφέρη και Γιάννη Παπαδόπουλο) το μουσικό έργο για ορχήστρα δωματίου «Εννέα Οδοί» στην κεντρική σκηνή του θεάτρου «Αστέρια» (ΔΗΠΕΘΕ Σερρών).
Τον Φεβρουάριο του 2016 βραβεύεται από την μουσική Ακαδημία του Λος Άντζελες με το πρώτο βραβείο «Καλύτερου ορχηστρικού κομματιού» για το κομμάτι “Αλκυόνη”.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάστηκε με την Λέσχη Πολιτισμού όπου και έγραψε την μουσική για την θεατρική παράσταση «Ατρείδες» σε κείμενο και σκηνοθεσία Πέτρου Κοκόζη.

Το τελευταίο καιρό δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Τεργέστη στην Ιταλία όπου γράφει μουσικά θέματα για την χορωδία της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης καθώς και για ερμηνευτές του κλασσικού τραγουδιού, ακόμα συνεργασία με σκηνογράφο και ενδυματολόγο των Καλλών Τεχνών της Βενετίας.