Η Ώρα της Γης στις Σέρρες

Ο Δήμος Σερρών στοχεύει με τη συμμετοχή του στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2018 στη διάδοση του μηνύματος της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.


Η συμμετοχή του Δήμου είναι σε πλήρη συνάφεια με την εθελοντική του προσχώρηση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και μείωση εκπομπών των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

 

Η Ώρα της Γης στις Σέρρες

Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Δήμου Σερρών προγραμματίστηκε η συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Μαρτίου 2018 των κτιρίων του Δημαρχείου, της ΚΕΔΗΣ και του ΔΗΠΕΘΕ, της πλατείας Ελευθερίας, της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Ακρόπολης Σερρών.

 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας υποστηρίζουμε τη φετινή καμπάνια της WWF : “Η γη μας είναι ένας υδάτινος κόσμος – φέτος αφιέρωσε της μια ώρα και συνδέσου με τη θάλασσα!”

 

Με το 71% της επιφάνειάς του να καλύπτεται από νερό, ο πλανήτης μας είναι ένας υδάτινος κόσμος. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα φέτος σε καλούμε να αφιερώσεις την Ώρα της Γης στη θάλασσα. Φέτος σβήσε τα φώτα και συνδέσου με τη θάλασσα που σου προσφέρει το 70% του οξυγόνου που αναπνέεις.

Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί ασφυκτιά από την κλιματική αλλαγή. Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί τους δυο τελευταίους αιώνες απορρόφησε το 1/3 του διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη.

Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί 15.000 Έλληνες ψαράδες εξαρτώνται από αυτήν για να επιβιώσουν. Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί ένα από τα πιο εμβληματικά είδη στον κόσμο, η μεσογειακή φώκια, κινδυνεύει να χάσει τις παραλίες όπου γεννάει τα μικρά της. Συνδέσου με τη θάλασσα που λόγω της κλιματικής αλλαγής χάνει τα ψάρια, τα σφουγγάρια και την ποσειδωνία της.

Συνδέσου με τη θάλασσα και προστάτεψε τη μοναδική χελώνα καρέτα, που απειλείται σοβαρά, αφού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής γεννά μόνο θηλυκά αυγά.

Συνδέσου με τη θάλασσα γιατί… πως θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου και την Ελλάδα χωρίς αυτήν;

Κι αν ήδη είσαι έτοιμος να σβήσεις τα φώτα στις 24 Μαρτίου, κάνε ένα βήμα παραπάνω και συνδέσου με τη θάλασσα ακόμη πιο ουσιαστικά, υιοθετώντας ένα μοναδικό της είδος.

 

Δηλώστε την ενεργό συμμετοχή σας για την ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2018 στην ιστοσελίδα: http://www.wwf.gr/earthhour.