Με κεντρικό σύνθημα «Συνδέσου με τη Φύση», η φετινή συμμετοχή του Δήμου Σερρών

Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, ο Δήμος Σερρών επιχειρεί σε μια κοινή προσπάθεια να ενώσει τη φωνή του με εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης, φορείς και επιχειρήσεις, για μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τη φύση.  Γι΄ αυτόν τον σκοπό και με γνώμονα τη διάδοση του μηνύματος για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή συμμετέχει για 11η συνεχή φορά στην παγκόσμια πρωτοβουλία ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ της WWF (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση).

Με κεντρικό σύνθημα «Συνδέσου με τη Φύση», η φετινή συμμετοχή του Δήμου Σερρών περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Συμβολική διακοπή φωταγώγησης από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου της 30ης Μαρτίου 2019 των κτιρίων του Δημαρχείου, της ΚΕΔΗΣ, του κινηματοθέατρου «Αστέρια», της πλατείας Ελευθερίας, του πεζοδρόμου Κ. Καραμανλή και της Ακρόπολης Σερρών.
  • Ανάρτηση του μηνύματος για δήλωση της συμμετοχής των πολιτών στο link της WWF (wwf.gr/earthhour/) που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.serres.gr/

Υπενθυμίζουμε ότι η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη. Σύμφωνα με το WWF, δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση να πιέσουν τους ηγέτες να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες του Δήμου Σερρών να ενώσουν τις φωνές τους με μια απλή συμβολική κίνηση, σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι ή στις επιχειρήσεις τους για μια ώρα από 20:30 έως 21:30 το βράδυ του Σαββάτου στις 30 Μαρτίου, ευελπιστώντας πρωτίστως στην αλλαγή των συνηθειών μας, αλλά και στη λήψη των απαραίτητων μέτρων διεθνώς για την αποφυγή του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.