Μαθητές από τη Γαλλία επισκέφθηκαν Σερραϊκή επιχείρηση!

Άλλη μια εκπαιδευτική εκδρομή από το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στη μονάδα Φάρμα Βουβαλιών Ξανθόπουλος. Οι 23 μαθητές με τους 2 καθηγητές και την ξεναγό τους, επισκέφτηκαν την μονάδα και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο της μονάδας Βουβαλιών. Το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο για να μάθουν για την κτηνοτροφία της περιοχής και πως ανταπεξέρχεται το βουβάλι.

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά τα βουβάλια που βοσκούσαν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, στην κοίτη του ποταμού Στρυμόνα.

Ακολούθησε μάθημα παρασκευής τυριού με βουβαλίσιο γάλα και φυσικά δεν θα έλειπε το παραδοσιακό γλυκό, από τον Μάστερ του Καζάν Ντιπί, Μάκη Ξανθόπουλο. Μάλιστα κατά την διάρκεια της παραγωγής του γλυκού, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην υπέροχη μυρωδιά της ζάχαρης που καιγόταν, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει όλους τους επισκέπτες γύρω από το ταψί.

Καθ’όλη την διάρκεια της επίδειξης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποια από τα προϊόντα που παράγονται από το βουβάλι όπως τυρί, λουκάνικα, γιαούρτι, καζάν ντιπί και παγωτό.